Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Voorbereiding Ajax op nieuwe seizoen begint vorm te krijgen

Er zijn wat voorzichtige schetsen voor seizoen 2019/2020 op papier gezet. De Ajacieden trekken in de voorbereiding weer eens naar De Lutte, maar de echte fundering onder het nieuwe seizoen wordt opnieuw in Oostenrijk gelegd.

31 mei 2019 - 11:40
zomer1920car
Ajax vertoeft komende zomer weer ergens in de bergen. © Pro Shots

De spelers zonder interlandverplichtingen melden zich vrijdag 21 juni weer bij Ajax, om de nodige tests te ondergaan op De Toekomst. Vervolgens wordt in de bus gestapt richting De Lutte, waar de selectie tussen 24 en 29 juni verblijft.

De opzet van het trainingskamp in De Lutte is iets anders dan we zijn gewend: de trainingen voor spelers van het eerste elftal en Jong Ajax vinden plaats op de velden direct naast het hotel en zijn niet toegankelijk voor publiek.

Het is wel de bedoeling om in bijzijn van supporters twee oefenwedstrijden in de regio te spelen, maar een tegenstander, laat staan een datum, is nu nog niet bekend. Ook in Oostenrijk wordt twee keer geoefend, maar dat is alle informatie die we op dit moment hebben.

Het vertrek voor een trainingsweek in Oostenrijk, Bramberg om precies te staan, staat gepland voor zaterdag 13 juli. Ook hier zijn de trainingen besloten, zo meldt de club. Het is voor Ajax behoorlijk vaste prik om in de voorbereiding Oostenrijk aan te doen, maar de precieze locatie wisselt nog wel eens.

De kans is groot dat er spoedig meer informatie volgt over de invulling van de voorbereiding, vooral als het gaat om het spelen van oefenwedstrijden. De eerste echte wedstrijd van het seizoen wordt de strijd om de Johan Cruijffschaal, zaterdag 27 juli in de Johan Cruijff Arena.

Er wordt 22 juli tussendoor geloot voor de derde voorronde van de Champions League. De derde voorronde wordt 6/7 en 13 augustus gespeeld en er volgt voor Ajax sowieso nog een play-off, afhankelijk van winst/verlies om een plek in de Champions League of Europa League.

De play-offs staan gepland voor 20/21/22 en 27/28/29 augustus. Ajax moet sowieso één voorronde winnen om een groepsfase te halen. Bij twee keer winst speelt het Champions League. Als slechts één keer wordt gewonnen, komt het terecht in het vangnet dat Europa League heet.

Het wordt vanaf de start van het seizoen dus direct volle bak. Welke competitieduels hier omheen zitten, leren we 14 juni. Dan wordt het conceptprogramma van de eredivisie aan de clubs gepresenteerd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >