Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

TV-tip: mis helemaal niks van Ajax - Tottenham Hotspur!

Pfoe, hoe staat het met jullie zenuwen? Die van ons zijn niet van staal, zo merken we al een paar dagen. Dat is ook niet zo gek, want Ajax speelt om een finaleplaats voor de Champions League. Ongekend! Hier wat tips hoe je alles via de kijkbuis of andere apparaten kunt volgen. Er is in elk geval geen enkele reden om deze halve finale te missen.

08 mei 2019 - 09:19
tv-tip-spurs-thuis-1200
Ook langs het veld staan woensdagavond een miljoenmiljard camera's... © Ajax Images

Van de gewonnen bekerfinale is het nu heftig doorschakelen naar hopelijk een speciale avond. Wellicht zelfs een legendarische avond in de Johan Cruijff Arena, waar we inmiddels al zo veel mooie dingen meemaakten. Er kan geen muisje meer bij. Het stadion barst uit zijn voegen als Ajax en Spurs om 21.00 uur aftrappen met maar een doel: de finale van de Champions League halen.

Pfoe, steeds als we dat intikken, dan knijpen we even in onze wangen. Het is echt, het is heus. Als Ajax afrekent met Spurs, dan staat het gewoon in de finale van het grootste Europese voetbaltoernooi met Liverpool als tegenstander… Maar goed, dat is een grote ‘als’. Zo ver is het allemaal nog lang niet.  

Voor Ajaxsupporters die er niet live bij kunnen zijn in de JC Arena, zetten we hieronder wat tips op een rijtje om Ajax toch goed te kunnen volgen. 

We beginnen ons advies ook dit keer met Ajax’ hoofdsponsor Ziggo, want er valt net als vorige week echt iets te kiezen! Het sportkanaal haalt deze halve finale namelijk achter de decoder vandaan en zendt voor Ziggo-klanten gratis uit via het open net (kanaal 14). Ook aardig om te weten: tijdens de rust wordt er over de eerste helft gesproken en is er geen reclameblok. Nog een reden om op de zender in te schakelen: Louis van Gaal schuift aan voor de analyses.

Normaal gesproken schakelt Ziggo pas zo’n vijf minuten voor de aftrap in, maar dit keer wordt groter uitgepakt. De uitzending begint al om 19.40 uur en het commentaar wordt verzorgd door Sierd de Vos. Voor ons reden genoeg om af te stemmen, al zijn er ook mensen die gillend de kamer uitrennen als Sierd verslag doet.

Hoor jij liever niet hoe El – ‘Neres we danken je moeder’ – Sierd je huiskamer binnenkomt, dan kun je de kijkbuis ook afstemmen op Veronica. De voorbeschouwing begint dit keer al om 19.30 uur, dus als je zin hebt in meer dan een uur lang analyses en bespiegelingen vooraf, schakel dan vooral tijdig in.

Na de wedstrijd, rond de klok van 23.00 uur wordt er natuurlijk ook nog nabeschouwd, mocht je er geen genoeg van krijgen. Al hangt dat mogelijk voor een groot deel af van het resultaat.

Dan gaan we toch nog even terug naar Ziggo, want je kunt de halve finale namelijk ook los via Ziggo Go bestellen. Dan betaal je 3,99 euro en kun je Ajax live volgen via pc of laptop.

Afijn, zit je op de weg tijdens de wedstrijd, dan is het handig om NPO Radio 1 aan te zetten. Hopelijk levert het duo-commentaar van de mannetjes van de radio weer heerlijk geluidsmateriaal op, waar we nog lang van kunnen nagenieten. Dat deden we al zo vaak dit seizoen en we krijgen er maar geen genoeg van.

Verder volg je Ajax natuurlijk via ons! We zijn uitgebreid aanwezig via deze site, TwitterInstagram en Facebook.

Wat natuurlijk ook een goed plan kan zijn is om de wedstrijd te volgen in de binnenstad van Amsterdam. Zat kroegen en barren die de wedstrijd uitzenden. Dat leverde een week geleden ook mooie beelden vanuit het Amsterdamse. AT5 doet live verslag vanuit de stad, zodra een eventuele finaleplek is bemachtigd.

Hoe dan ook, we wensen je een heel fijne wedstrijd, want dan hebben wij dat ook!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >