Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geen weerzien in de Johan Cruijff Arena met geblesseerde Sánchez

We krijgen in de Johan Cruijff Arena een weerzien met 'slechts' drie van de vier Ajacieden die tegenwoordig bij Tottenham Hotspur onder contract staan. Davinson Sánchez is afgehaakt voor de return in de halve finales van de Champions League. Hij heeft een blessure aan zijn dij.

07 mei 2019 - 17:47
sanchezblessaajatotcar
Sánchez was in het heenduel nog steeds een slot op de deur. © Pro Shots

Wij weten wat voor verschil het maakt als je Sánchez wel of niet kunt opstellen, maar Ajax had met Matthijs de Ligt tenminste een aardige vervanger in huis. Of Spurs die ook heeft, moet woensdag blijken tijdens de tweede negentig minuten van de halve eindstrijd tegen de ploeg uit Londen.

Sánchez zat de Ajacieden in de heenwedstrijd in ieder geval aardig dwars, want de opstelling met Dusan Tadic in de punt van de aanval kwam niet echt lekker uit de verf. Althans, we hebben Tadic amper een bal zien aannemen met een man – of beter gezegd: beest – in zijn rug.

Sánchez liep het fysieke ongemak op tijdens de speelronde van afgelopen weekeinde. Spurs nam het in de Premier League op tegen Bournemouth en ging niet alleen met 0-1-onderuit, maar verloor ook zijn verdediger. Hier staat de rentree van Jan Vertonghen tegenover.

Vertonghen moest in de heenwedstrijd al vroeg worden gewisseld na een aanvaring met de vuisten van Andre Onana en botsing met teamgenoot Toby Alderweireld. De Belg wilde niets liever dan verder voetballen, maar toen het bloeden eenmaal was gestopt, bleek hij amper op zijn benen te kunnen staan.

De verdediger is gewoon met Spurs in het vliegtuig naar Amsterdam gestapt, maar moet naar verwachting wel een masker dragen om zijn gezicht enigszins te beschermen. Harry Kane was en is nog altijd geblesseerd en kan ook tijdens de return op Nederlandse bodem niet in actie komen.

Toch heeft Spurs aan stootkracht gewonnen, want Heung-min Son heeft zijn schorsing uitgezeten.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >