Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trotse Ten Hag na mokerslag: 'Steun fans nu terugbetalen met schaal'

Erik ten Hag is ervan overtuigd dat zijn spelers er zondag tegen FC Utrecht in de titelrace weer staan na de ongekende mokerslag (2-3) die Spurs uitdeelde in de halve finales van de Champions League.

09 mei 2019 - 08:43
TenHag_Spurs_1200
Trots overheerst bij Ten Hag na de pijnlijke CL-eliminatie tegen Spurs. © Pro Shots

“Soms kan voetbal heel mooi zijn en soms is voetbal heel wreed. Die laatste kant moeten we op dit moment ervaren. Het is hard, maar dit zullen we moeten verwerken. Dat wordt niet gemakkelijk, maar het zal toch moeten”, opende Ten Hag zijn nabeschouwing na de nederlaag van zijn elftal.

Ajax draaide een fantastisch seizoen in de Champions League, erkende de trainer. “Op één seconde na staan we in de finale. Dan moet ik mijn ploeg wel een heel groot compliment maken. Mijn spelers hebben gestreden voor elke meter. Ook in het tweeluik met Spurs. Bij vlagen voetbalden we goed, maar we hebben ook fouten gemaakt."

"Als je bij rust met 2-0 voorstaat, moet je de wedstrijd over de streep trekken. Dat hebben we niet gedaan. Maar toch, over all ben ik trots op de spelers. Op hun prestaties en hoe ze zich als team en individueel ontwikkeld hebben.”

De trainer richtte zich in zijn nabeschouwing ook op de supporters die de club in Amsterdam, maar zeker ook in Europa zo geweldig steunden. “Hun steun was fantastisch. Dan is het ongelooflijk bitter voor de fans dat we het niet hebben kunnen waarmaken en de finale niet gehaald hebben."

"De teleurstelling voelde je duidelijk in het stadion. Die moest iedereen even wegslikken. De steun in onze rug moeten we terugbetalen. We zijn het verplicht aan onszelf, maar zeker ook aan de fans om er zondag tegen Utrecht te staan.”

Hoewel de uitschakeling hard aankwam, verwacht Ten Hag ook daadwerkelijk dat zijn elftal de knop tijdig zal omzetten. “Dit is een mokerslag. Daar kunnen we niet omheen. Er zijn even geen woorden voor te vinden, maar we zullen ons moeten oprichten."

"We hebben een geweldig seizoen en een prijs gepakt. De tweede moet ook nog komen. Dat beseffen we. Deze spelersgroep is mentaal zo weerbaar dat ze er zondag staat.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >