Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Supporters FC Barcelona willen graag Ten Hag als nieuwe trainer

Er is stront aan de knikker bij FC Barcelona. En niet een beetje... De club staat op het punt trainer Ernesto Valverde uit te zwaaien, als we lokale media mogen geloven. Het wordt nog interessanter als de voorkeur voor zijn opvolger wordt gepeild. Supporters zien Erik ten Hag graag komen.

28 mei 2019 - 16:43
fansbarcahagcar
Het vele juichen van Ten Hag is niet onopgemerkt gebleven. © Pro Shots

Valverde is nooit onwijs populair geworden onder supporters omdat hij een relatieve buitenstaander is en het hem ook niet lukte om Barcelona echt leuk aan het voetballen te krijgen. Dit kon er nog mee door zo lang het prijzen opleverde, maar ook dat is niet meer het geval.

Barcelona vloog op nog pijnlijkere wijze dan Ajax uit de Champions League door in de return met 4-0 te verliezen van Liverpool en ook bekersucces kon het vergeten. Valencia was in de eindstrijd met 1-2 te sterk. Alsof hij nog niet op de wip zat, zit Valverde dat sindsdien. Alleen kampioen worden, is niet genoeg...

Het gonst al de hele dag van de geruchten dat Valverde dinsdag nog wordt ontslagen. Diezelfde berichten worden door de club overigens tegengesproken, maar je weet hoe zoiets gaat. Misschien blijft Valverde, misschien ook niet. Toch zette El Mundo Deportivo op zijn voorpagina alvast wat kandidaat-trainers op een rijtje.

Er prijken afbeeldingen van Roberto Martinez, Ten Hag en Ronald Koeman op de cover. Het lijkt erop dat de clubleiding een voorkeur heeft voor Martinez, terwijl Koeman niets wil zeggen over mogelijke interesse van Barcelona. Ten Hag hint zelf al een week of wat op een langer verblijf bij Ajax.

De supporters van Barcelona hopen echter op een ander scenario. Waar die socios dan wel niet op hopen? Op de komst van Ten Hag! Dit blijkt uit een rondvraag op het digitale thuis van El Mundo Deportivo, waar de stemmers hun voorkeur kunnen laten blijken door te kiezen uit een aantal kandidaten.

Ten Hag scoort maar liefst 53 procent van de stemmen en laat daarmee dus Martinez en Koeman achter zich. Een peiling onder bezoekers van een website is niet direct onwijs betrouwbaar en de kans dat het bestuur van Barcelona van gedachten verandert is ook niet zo groot, maar het is wel grappig om te zien dat Ten Hag naam voor zichzelf heeft gemaakt in Spanje. Euhm, Catalonië.

Dat kan natuurlijk ook bijna niet anders, want de wedstrijden van Ajax in de Champions League zijn afgelopen seizoen niet onopgemerkt gebleven. Nederland stond op zijn kop, Europa gunde Ajax het allerbeste en misschien dat Ajax wel het lievelingetje was van voetbalsupporters verspreid over de hele wereld.

Als je dan ook nog eens de halve finales haalt – de club stond zelfs op de drempel van de finale – dan kan het niet anders of de Europese top houdt alles en iedereen in de gaten. Dit merken we aan berichtgeving over belangstelling van grote clubs voor Ajaxspelers en nu dus ook aan de inschatting van de Spaanse publiek als er een antwoord wordt gezocht op de vraag wie de toekomstige trainer van Barcelona moet worden. En anders wel aan de 75 miljoen euro die Barcelona minimaal neertelt voor Frenkie de Jong.

Hoe grappig dit alles ook is, hopen we natuurlijk dat Ten Hag in 2019/2020 voor een vervolg zorgt op de successen die Ajax dit seizoen voerde.

https://twitter.com/mundodeportivo/status/1133138159322189826

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >