Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax vernedert Almere City in laatste competitiewedstrijd

Jong Ajax heeft de competitie op spectaculaire wijze afgesloten. In eigen huis werd er gehakt gemaakt van Almere City. De beloften wonnen met maar liefst 8-0 en eindigen daarmee op de elfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

04 mei 2019 - 09:49
JongAjaxAlmere
Nunnely en Danilo zorgden samen voor drie treffers. © Pro Shots

Almere City werd dan wel met een flinke uitslag naar huis gestuurd, maar in de openingsfase van de wedstrijd zag dat er niet zo naar uit. De bezoekers creëerden twee prima kansen, maar deze werden niet benut. Jong Ajax werd pas na een kwartier gevaarlijk via een poging van Vaclav Cerny, maar het afstandsschot ontbrak aan snelheid.

Niet veel later wist Jong Ajax wel de openingstreffer te produceren. Dani de Wit kon vrij inkoppen na een voorzet van Danilo Pereira. Cerny verdubbelde de voorsprong vervolgens door de bal hard en laag in de rechterhoek te prikken.

Almere City kreeg nog wel twee goede kansen, maar eigenlijk had de ploeg van de jarige Michael Reiziger geen kind aan de bezoekers. Lassina Traoré en Danilo benutten beiden een strafschop en tilden de marge daarmee naar vier. Tevens werd Niek Vossebelt met een rode kaart van het veld gestuurd, nadat hij de bal met de hand van de doellijn haalde.

Na rust ging Jong Ajax lekker door waar ze mee bezig waren, namelijk scoren. Perr Schuurs probeerde het eens van afstand en zag zijn poging in het doel belanden. Een kleine tien minuten later scoorde de verdediger wederom op identieke wijze.

Almere City probeerde nog wel wat terug te doen, maar Dominik Kotarski voorkwam een tegentreffer. Het slotakkoord was voor de ingevallen Ché Nunnely. De rappe vleugelaanvaller maakte nog maar eens twee doelpunten en zette daarmee de eindstand op het scorebord: 8-0.

De achtklapper bleek uiteindelijk de grootste overwinning van dit seizoen. Daarnaast mag Jong Ajax zich de meest scorende ploeg van de Keuken Kampioen Divisie noemen. De beloften eindigen door de overwinning op een toch wel teleurstellende elfde plek.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >