Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ingetogen Ten Hag wil titel nu in stijl pakken bij De Graafschap

Erik ten Hag roemde de mentale veerkracht van zijn ploeg na de 4-1-zege op FC Utrecht, vierde de stap richting schaal met een biertje, maar wil nu vooral de officiële kampioenswedstrijd tegen De Graafschap woensdag kampioenswaardig winnen.

12 mei 2019 - 19:33
TenHag_Utrecht_1200
Ten Hag kijkt, schrijft en ziet dat het uiteindelijk goed komt. © Pro Shots

Hoewel de laatste thuiswedstrijd van het seizoen rampzalig begon met een tegentreffer in de openingsminuut, sprak de trainer uiteindelijk van een middag die zich volgens 'perfect scenario' voltrok. Ajax won en PSV verloor (1-0) bij AZ. “Ik heb me niet met de wedstrijd in Alkmaar beziggehouden. Dat was niet van belang. Wij zaten achter het stuur en moesten de regie houden door te winnen.”

Die klus was na negentig minuten geklaard. “We wisten dat we een grote stap zouden zetten, eentje die ons dichterbij het kampioenschap zou brengen. Wij deden het en daarna moesten we even afwachten. Uiteindelijk wint AZ en dan ben je heel, heel, heel erg dichtbij. Op de tribunes vierden ze het als een kampioenschap, maar feitelijk is het zo dat we woensdag de officiële kampioenswedstrijd spelen. Daar kijken we naar uit.”

Niet voor het eerst dit seizoen complimenteerde de trainer de mentale veerkracht van zijn ploeg. Helemaal na de midweekse Champions League-domper tegen Spurs. “Als je die eerste minuut terughaalt, is dat een mokerslag. Dan begin je zoals het woensdag eindigde. Dan moet je als ploeg je rug rechten. Daar ging het de afgelopen dagen al over. Dat deden ze. We hebben ongelooflijk karakter getoond, de rust in de ploeg bewaard en uiteindelijk met een geweldige overtuiging gespeeld.”

Echt zenuwachtig zat Ten Hag daardoor niet op de bank. “Ik had geen enkele twijfel of we zouden winnen. De 2-1 viel op een perfect moment en na de 3-1 was de wedstrijd binnen. De ploeg heeft het waargemaakt tegen een goed spelend FC Utrecht. Dat legde de rode loper niet uit en kwam om ons feestje te verpesten.”

Ten Hag koos er in de slotfase voor om Lassina Traoré te laten debuteren en hield daarmee geen wissels meer over om Frenkie de Jong een publiekswissel te geven. “Ik heb het wel overwogen, ja. Maar daarin moesten we keuzes maken. Hakim was twee dagen ziek en had zaterdag ook niet getraind. Dan ga je bij zo’n stand verder geen risico nemen.”

Het officieuze kampioenschap na de 4-1-zege op FC Utrecht werd ook voor Ten Hag een feestje met de rem erop. Zo bleek wel toen we hem vroegen hoe hij zijn zondagnamiddag ging invullen. “Een biertje. Misschien twee, maar meer zeker niet. Daarna gaan we ons voorbereiden op de kampioenswedstrijd. Daar moeten we met z’n allen van genieten, maar dat moet wel in stijl gebeuren,” vertelt hij Ajax Life.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >