Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt zegt buiten Ajax geen droomclub te hebben

Elke jongen die voetbalt droomt over spelen bij zijn favoriete club. Matthijs de Ligt stelt die droom al te hebben waargemaakt: voetballen bij Ajax. Toch is de kans levensgroot dat De Ligt deze zomer vertrekt uit Amsterdam.

27 mei 2019 - 10:40
de-ligt-1200-gra
De Ligt tijdens zijn waarschijnlijk laatste duel voor Ajax. © Ajax Images

Er hebben meerdere clubs interesse in de nog altijd pas negentienjarige aanvoerder van Ajax. Dat is allemaal niet nieuw en de namen zijn ook wel bekend. Wanneer wordt er eigenlijk niet over zijn voetbaltoekomst gesproken en geschreven...? Wie is er niet geïnteresseerd is eerder de vraag.

De Ligt blijft er zelf rustig onder, als de NOS hem ondervraagt over zijn nabije voetbaltoekomst. “Ik weet het nog niet. Er wordt heel veel gezegd en geschreven. Dat is al het hele jaar zo. Ik laat mij er niet gek door maken.”

De verdediger bereidt zich momenteel met het Nederlands elftal voor op de finaleronde van de Nations League, maar over Oranje gaat het amper. In welk shirt speelt De Ligt volgend seizoen, dat is vooral onderwerp van gesprek als De Ligt een microfoon onder zijn neus krijgt gedrukt.

“Buiten Ajax heb ik geen droomclub. Ik kijk naar wat het beste is voor mijn carrière, waar ik mij het meeste kan ontwikkelen en waar ik de meeste speelminuten kan maken,” aldus De Ligt, die stelt dat hij echt nog geen keuze heeft gemaakt over zijn toekomst.

Is er zelfs een kans dat De Ligt volgend seizoen nog in het shirt van Ajax is te bewonderen? “Zolang ik er onder contract sta, is die kans er zeker. Zeg nooit nooit,” stelt de international op die suggestie. Toch is de kans op een langer verblijf van De Ligt in Amsterdam te verwaarlozen. Daar houdt niemand serieus rekening mee.

De Ligt heeft de afgelopen dagen wel de rust gevonden om terug te kijken op wat hij allemaal meemaakte met zijn ploeggenoten. “Als je ziet wat het heeft losgemaakt bij de mensen. Als je er rustig over gaat nadenken, dan besef je wat je hebt gepresteerd. Het was een geweldig seizoen. Met zo’n speelstijl. Dat is waar Ajax voor staat.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >