Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wordt donderdag op Museumplein verwacht voor een huldiging

Het is nu natuurlijk 'slechts' officieus, maar woensdag wordt het officieel en dan? Dan volgt donderdag de huldiging op het Museumplein! Ajax staat op het punt om voor de 34ste keer kampioen van Nederland te worden en na zo'n succesvol seizoen is een feestje wel verdiend.

12 mei 2019 - 17:56
huldigingdonderdagcar
Maak er, als het zo ver is, een mooi feestje van, Ajacieden! © Pro Shots

Zo beredeneren Ajaxsupporters al een tijdje en zo beredeneert ook de gemeente Amsterdam. Femke Halsema heeft het Museumplein gereserveerd om donderdag de kampioenen, winnaars van de nationale dubbel, te eren en daarbij zijn alle Ajaxsupporters uitgenodigd.

Het is de bedoeling dat het voorbereiden van de festiviteiten maandag van start gaat. Dit is nodig omdat er van alles opgebouwd dient te worden. En vervolgens is donderdag het officiële moment om de kampioenen in het zonnetje te zetten. De huldiging start rond de klok van 16.00 uur.

Omwonenden en ondernemers zitten niet echt te wachten op een Ajaxfeestje op het Museumplein, maar die hebben pech. Dikke pech. Het gebeurt niet ieder seizoen dat Ajax de dubbel wint en de halve finales van de Champions League haalt. Lukt dat een keertje wel, dan is een feestje verdiend.

De laatste keer dat de selectie zich meldde op het Musemplein was op de fabelachtige zondag van 15 mei 2011. En ook waren er grote schermen opgehangen om de finale van de Europa League te kijken, maar helaas bleef het podium toen een dag later leeg.

Dat gaat nu zeker niet gebeuren. Althans, het lijkt nogal onwaarschijnlijk dat Ajax op de slotdag van de eredivisie een marge van drie punten en vijftien doelpunten verspeelt ten opzichte van PSV.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >