Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Uitvak nam al klein voorschot: 'Wij zijn Ajax, wij zijn de beste'

Waarom zingen die 600 Ajacieden nou weer dat hun club de beste is? Die vraag werd zaterdag rond een uurtje of 20.15 uur gesteld, verspreid door zo'n beetje het hele land. Nou, om de druk verder op te voeren. Om een klein voorschot te nemen. Een dag later staat Ajax namelijk bovenaan!

07 april 2019 - 19:12

De Ajacieden beleefden zowel binnen als buiten de lijnen een heerlijk avondje Tilburg, op bezoek bij Willem II. Er werd met het grootste gemak met 1-4 gewonnen en in het uitvak hing een prima sfeertje, niet in de laatste plaats omdat de Kruikenzeikers dezelfde melodietjes hanteren.

Er is echter één liedje waarop Ajax alleenrecht heeft. “Wij zijn Ajax, wij zijn de beste,” klonk het uit 600 kelen. Het was weer eens ultiem balanceren op het randje van zelfspot, ironie en arrogantie. Buiten de ring legt iedereen het op zijn eigen manier uit, wijzelf weten wel beter.

Zin om mee te gluren? Bekijk dan de video die @Ventos maakte bovenin het uitvak van het Koning Willem II Stadion. En neurie gerust mee, zachtjes zingen mag ook. Maar besef: het is nog niet gespeeld. Vijf keer winnen kan betekenen dat je kampioen bent, maar net zo goed dat je weer misgrijpt...

Het wordt spannend, we naderen de ontknoping en die lijkt prima te kunnen doorgaan voor een climax. Wie trekt er aan het langste eind? Wij durven het niet te voorspellen, we kunnen slechts hopen dat Ajax blijft winnen en tenslotte aan het langste eind trekt.

Maar mocht het zo ver komen, dan is de kans groot dat dit bewuste liedje opnieuw wordt ingezet.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >