Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet juiste focus bij tussendoortje tegen Excelsior

Ajax had geen enkele moeite met Excelsior, dat als tussendoortje in het tweeluik met Juventus gulzig werd verorberd (6-2) door een opnieuw hongerig Ajax. Uiteraard tot grote tevredenheid van trainer Erik ten Hag.

14 april 2019 - 08:46
Ten-Hag-_Excelsior1200
Ten Hag ziet De Jong moeilijk bewegen en haalt hem al vroeg naar de kant.© Pro Shots

Natuurlijk ging het direct na de wedstrijd vooral over het vroege uitvallen van Frenkie de Jong. De middenvelder ging met hamstringklachten naar de kant en is vooralsnog een twijfelgeval voor de return in Turijn.

“Zijn hamstring speelde op. We gaan kijken hoe het zich de komende uren en dagen ontwikkelt. Frenkie was fit om te spelen, maar naarmate de wedstrijd vorderde, werd het erger. Ik zag dat hij niet lekker bewoog en besloot geen risico te nemen,” meldde Ten Hag aan Fox Sports.

Over de wedstrijd zelf was de trainer kort maar bondig. “Het belangrijkste was winnen. Daar gaat het als eerste om. En verder wilden we aan ons doelsaldo werken. Dat hebben we met 6-2 gedaan. Dan kun je zeggen dat die twee tegendoelpunten smetjes zijn. Duidelijk. Maar als je er zes scoort, dan is dat prima. We creëerden veel kansen, maar hadden er meer moeten maken in deze open wedstrijd. Dat we ook kansen toelaten was iets minder.”

Tot zijn grote tevredenheid constateerde Ten Hag opnieuw dat zijn elftal gretig voor de dag kwam. “We moeten ons focussen op verschillende fronten. De eredivisie was zaterdag het belangrijkst. Ik moet mijn spelers een compliment maken. Ze weten waar het om gaat en dat is de landstitel.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >