Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag hoopt dat ook geschorste Tagliafico agressie kan overbrengen

Een seizoen biedt altijd diverse verhaallijn. Er is ook een rode draad rond Nico Tagliafico, eentje die misschien nog wel het meest opvalt als hij niet meedoet: dan ontbreekt het Ajax aan die pure agressiviteit. En nu is Tagliafico geschorst. Toch reisde hij mee naar Juventus-uit. Waarom?

15 april 2019 - 20:18
nicojuvajameecar
Kan Tagliafico ook iets betekenen als hij niet speelt? © Pro Shots

“Nico wilde het zelf heel graag,” verduidelijkt Ten Hag tegenover Ajax Life. De trainer neemt bij het perspraatje de tijd om toe te lichten waarom er ook voor Tagliafico een vliegticket naar Turijn was gereserveerd, ook al komt hij zeker weten niet in actie.

“Het is niet zo dat ik Nico alsnog meeneem. Iedere speler die tot de vaste kern behoort, is van harte welkom. Nico wilde graag mee en ik vond het een heel goed idee. Hij kan altijd iets bijdragen, op het vlak van dynamiek of cohesie bijvoorbeeld,” vervolgt Ten Hag.

Er is niets vreselijker voor een geblesseerde of geschorste speler dan te moeten toekijken, maar wie weet is er dinsdag dus alsnog een rolletje weggelegd voor Tagliafico. Maar nu een keertje achter de schermen, onzichtbaar voor het grote publiek.

“Je moet niet bedenken dat Nico onmisbaar is bij het motiveren van spelers, maar hij zal de rest van de groep zeker pushen. Nico is heel belangrijk voor de groep, dat is helder. Hij heeft een belangrijke rol op het veld, maar ook erbuiten. Dat is klip en klaar. Juist omdat hij altijd agressiviteit met zich meebrengt.”

Verwacht Ten Hag dat Tagliafico door zijn aanwezigheid alsnog die passie kan overbrengen op de rest? “Dat is een klein onderdeel ervan. Uiteindelijk gaat het om de spelers op het veld, maar voor de groepsdynamiek is het goed dat we Nico erbij hebben.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >