Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Serero heeft welgemeend advies voor Ajax: 'Haal Ødegaard!'

Thulani Serero kreeg een mooi applaus tijdens het oplezen van zijn naam. De middenvelder is nog altijd niet vergeten in de Johan Cruijff Arena, maar het hoofdstuk Ajax is voor hem wel afgesloten. Dat ligt misschien heel anders voor zijn huidige teamgenoot Martin Ødegaard. Serero geeft advies.

24 april 2019 - 11:48
sereroodegaardcar
Ødegaard versus Frenkie, komt de creativiteit na de zomer van hem? © Pro Shots

“Als ik het voor het zeggen had bij Ajax zou ik Ødegaard gelijk halen,” aldus Serero tegenover Voetbal International na de in 4-2 geëindigde wedstrijd tussen Ajax en Vitesse. “Voor 20 miljoen euro? Ik zou ook zo 30 miljoen euro neertellen. Martin past goed bij Ajax. Hij is een technicus met veel kwaliteit.”

We weten natuurlijk nog niet eens hoe het huidige seizoen afloopt, maar Ajax moet zich toch ook echt al bezighouden met de volgende voetbaljaargang. Er lijkt geen ontkomen aan dat diverse spelers de club verlaten en er moeten toch echt opvolgers gehaald worden.

Ødegaard staat al een tijdje op het lijstje, al is het nog wel zeer de vraag welke toekomstplannen Real Madrid precies heeft met de Noor. Het ene moment hoor je dat 'de Koninklijke' hem in de voorbereiding graag aan het werk wil zien, het andere moment zou de vraagprijs weer zakken.

De creatieve middenvelder, nog altijd slechts twintig lentes jong, maakte in 2015 de overstap naar Real Madrid. Ødegaard kon toen ook kiezen voor het rood-wit van Ajax, maar hij koos ervoor deze tussenstap over te slaan. Bij sc Heerenveen en Vitesse maakt hij nu alsnog minuten in de eredivisie.

Ødegaard zelf houdt zich op de vlakte als het zijn toekomst betreft. “Er zijn in de voetballerij altijd veel geruchten, maar ik richt me nu op Vitesse. Ik ben er echt niet mee bezig of ik de opvolger word van Hakim Ziyech. Mijn zaakwaarnemer heeft contact met Real en in de zomer zetten we alles eens rustig op een rijtje.”

Wat denkt Serero eigenlijk, kan Ødegaard mee op het niveau dat Ajax laat zien in de Champions League? “Nou, ik heb Ajax niet zien spelen. Ik kijk nooit voetbal! Echt niet, ik weet niet waarom, geen idee!”

Overigens legde Ajax in een eerder stadium al Razvan Marin vast. De middenvelder komt over van Standard Luik.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >