Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rode kaart komt Mazraoui op twee duels schorsing te staan

De rode kaart van Noussair Mazraoui tijdens Ajax – PSV blijft niet zonder gevolgen. De KNVB is van plan om de rechtsback van Ajax voor twee wedstrijden te schorsen. Dit alles vanwege de actie van Angeliño, die door Mazraoui aan het hoofd werd geraakt.

01 april 2019 - 16:07
mazraajapsvcar
Door deze actie mist Mazraoui in totaal bijna 2,5 wedstrijd. © Pro Shots

De gedachten gingen tijdens de 57ste minuut van Ajax - PSV onmiddellijk terug naar de recente ontmoeting met Bayern München (3-3). De actie was hetzelfde, de sanctie een andere. Althans, er werd in eerste instantie nog een gele kaart getoond.

Maar toen greep de VAR in. De gele kaart voor Mazraoui werd ingetrokken en eventjes, heel eventjes, dacht de rechtsback dat hij onbestraft wegkwam, om vervolgens dus helemaal weggestuurd te worden. Ajax moest met tien man verder.

Mazraoui miste het laatste halfuur van de topper tegen PSV. En wat een halfuur werd het! Terwijl hij nog de trap afliep richting kleedkamer viel de gelijkmaker, maar de verdediger kon zijn ploeggenoten toch bedanken: er werd met 3-1 gewonnen!

De komende tijd zien we Mazraoui alleen niet in actie. De KNVB wil hem voor twee wedstrijden schorsen, met daarbovenop een potje voorwaardelijke uitsluiting, en de heenwedstrijd tegen Juventus gaat net zo goed aan hem voorbij: ook door een schorsing.

Als gevolg van die twee schorsingen zien we Mazraoui 13 april pas weer op z’n vroegst in actie. Ajax neemt het dan thuis op tegen Excelsior.

https://twitter.com/pimbijl/status/1112407422973501440

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >