Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Juve-coach Allegri baalde behoorlijk van slimme Frenkie

Massimiliano Allegri was onder de indruk hoe Ajax ten strijde trok tegen zijn ploeg en zag hoe Juve aan het wankelen werd gebracht. Het werd 1-1, volgens de coach vooral omdat Frenkie de Jong niet was af te stoppen.

11 april 2019 - 10:06
frenkie-allegri-1200
Frenkie speelde weer fris en fruitig, ook tegen Juve. © Pro Shots

Juventus begon fel aan het duel in de kolkende Johan Cruijff Arena. Ajax had het even lastig, maar voetbalde zich binnen tien minuten onder de Italiaanse druk vandaan en kreeg volop vat op de wedstrijd. Het was ongekend mooi om te zien hoe dat zich ontvouwde.

Allegri zag het ook gebeuren en prees na afloop de rol die Frenkie daarin speelde. “Meestal speelt De Jong aan de linkerkant van het veld. Daarom had ik Federico Bernardeschi de opdracht gegeven om hem af te stoppen. Maar dat had Frenkie heel snel door,” aldus Allegri tegenover Sky Italia.

“Daarna bewoog hij naar de andere kant van het veld, waardoor één van onze aanvallers hem plots moest aanpakken. Daardoor kon De Jong aldoor aan de bal komen. Bij hem begint bijna elke aanval van Ajax.” Er klinkt bewondering door in het verhaal van Allegri, al baalde hij vooral dat zijn ploeg kennelijk geen antwoord had op de gedreven Ajacieden.

De strijd is in elk geval nog niet gestreden en het 1-1-gelijkspel biedt Ajax nog volop kans, al zal Erik ten Hag een oplossing moeten vinden om de geschorste Nico Tagliafico te vervangen. Gelukkig bleef het alleen bij de schorsing van de Argentijn, want met Hakim Ziyech, Donny van de Beek, Matthijs de Ligt en Daley Blind stonden nog veel meer Ajacieden op scherp.

Het was duidelijk dat spelers van Juventus daar ook van op de hoogte waren, want hier en daar werd wel geprobeerd om Ajacieden op scherp een kaartje aan te naaien. De arbitrage was er gelukkig niet gevoelig voor.

Allegri: “Veel spelers van Ajax stonden op scherp, maar dat weerhield ze er niet van om op het randje te spelen wat betreft tackles en agressiviteit. Ajax zette ons soms zwaar onder druk en creëerde veel ruimte.”

Het noopte de Italiaanse oefenmeester om dingen anders neer te zetten. “Ik besloot daarom ook wat meer technische spelers in te brengen, zodat we onder de druk van Ajax uit konden voetballen. We hadden ze in de omschakeling meer problemen moeten bezorgen, want Ajax ging vaak met veel spelers naar voren.”

De return in Turijn wordt dinsdag 16 april afgetrapt en als Ajax dezelfde durf, flair en werklust aan de dag legt, wie weet wat er dan allemaal nog gebeurt. Hopelijk is Allegri dan weer danig onder de indruk van het spel van de Ajacieden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >