Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar schuldbewust: 'De blijdschap steeg een beetje naar mijn hoofd'

Klaas Jan Huntelaar deed flink van zich spreken in Groningen. Hij ramde als invaller op fraaie wijze de winnende 0-1 tegen de touwen, kreeg geel wegens het uittrekken van zijn shirt en kon naar de kant met een tweede gele kaart na een domme elleboogstoot...

21 april 2019 - 09:13
huntelaar-reactie-1200
Huntelaar raakte totaal uitzinnig na zijn fraaie treffer. © Pro Shots

De 35-jarige spits deed met zijn cruciale treffer niet alleen het uitvak exploderen, de aanvaller ging zelf ook volledig uit zijn plaat. Shirt uit, brullen, alles! De gele kaart nam hij op de koop toe, maar dat bleek een paar minuten later een lelijke misvatting.

“Mijn shirt uittrekken was een beetje dom,” gaf Huntelaar na afloop dan ook toe, voor de draaiende camera van Fox Sports. “De blijdschap steeg een beetje naar mijn hoofd. Ik kan mij niet herinneren dat ik het vaker heb gedaan en ik doe het ook niet meer, denk ik. Dit was een wijze les,” aldus de aanvaller, die van zijn trainer na afloop een dikke knuffel kreeg.

Je bent inderdaad nooit te oud om te leren, zo blijkt. Het uittrekken van het shirt en in blote bast door de Euroborg rennen was misschien niet zo handig, het leverde wel fijne beelden op. Natuurlijk, Huntelaar moet het niet doen, maar gezien het moment en het belang van de treffer was de emotionele uitspatting wel te begrijpen.

Veel onhandiger was de stevige overtreding van Huntelaar op Groningen-verdediger Samir Memisevic, slechts een paar minuten later. De uitgestoken elleboog leverde hem zijn tweede gele kaart op, al had direct rood ook zomaar gegeven kunnen worden. Het was niet slim en vooral totaal onnodig.

Gek genoeg zag Huntelaar dat zelf volstrekt anders. “Ik vond het eigenlijk wel meevallen. Er zijn zo veel duels geweest, dan kun je voor alles wel geel trekken. Ik zag Memisevic komen en ving hem op. Ik vind dat er niet zo veel aan de hand was.”

Hoe dan ook: Ajax moet het dinsdagavond in eigen huis tegen Vitesse zonder Huntelaar stellen. Hij moet met een schorsing toekijken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >