Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Frenkie's gevoel is positief, bewaker Mandzukic ontbreekt sowieso

Hoe voelt de hamstring van Frenkie de Jong bij het wakker worden? Dat is de grote vraag die veel Ajacieden bezighoudt. We hopen van harte dat hij kan spelen, want dat lijkt de moeilijke opdracht toch wat gemakkelijker te maken. Zijn bewaker, Mario Mandzukic, speelt in ieder geval niet.

16 april 2019 - 00:36
frenkiejuvecar
Welk plan verzint Juventus, is Frenkie af te stoppen? © Pro Shots

Ajax moet minimaal één keer scoren op bezoek bij Juventus en waarschijnlijk zelfs winnen om zich halvefinalist van de Champions League te mogen noemen. Als je bedenkt dat Frenkie het leven een stuk gemakkelijker maakt, is het toch maar wat fijn als hij van de partij blijkt te zijn.

Eerlijk gezegd: de kans lijkt best groot dat Frenkie kan spelen. Hij trainde voluit, voor zo ver je dat op de avond voor de wedstrijd doet, en deed zelfs mee aan de partijspelletjes. “Frenkie's gevoel is positief, maar hij is een positieve jongen die positief naar het leven kijkt,” aldus Erik ten Hag.

“Wij staan er ook positief in en we zijn best bereid om een beetje risico te nemen, maar het moet wel verantwoord blijven. Als Frenkie's meespelen echt risico's oplevert, doen we het niet. Spelers moeten hun eigen keuzes maken en ik kan niet in zijn lichaam kijken, maar uiteindelijk bepaal ik.”

Het spel van Frenkie in de heenwedstrijd leek angst in te boezemen bij Juventus. Dit baseren we op enkele uitspraken van Massimiliano Allegri, die voor de return op Italiaanse bodem een ander plan van aanpak moet uitwerken: Frenkie's bewaker Mandzukic (knie) doet sowieso niet mee.

Ten Hag hield al voor het bekend worden van het nieuws over Mandzukic rekening met een ander strijdplan van de tegenstander. “Het mag bekend zijn van Juventus: Allegri bereidt zich zeer goed voor, dus we moeten er rekening mee houden dat ze iets anders gaan doen dan in Amsterdam.”

Ajax klopte in Amsterdam stevig op de deur bij Juventus, maar het lukte niet echt om het slot te kraken. “Wij hebben grip en controle, maar het schortte bij ons aan een gebrek aan effectiviteit voorin. Daardoor scoorden we slechts één keer,” aldus Ten Hag. “We houden rekening met een ander Juventus, maar we passen ons niet aan. We moeten ons eigen plan nog beter uitvoeren.”

Het scheelt in ieder geval dat Giorgio Chiellini achterin bij Juve ontbreekt. De verdediger moest de heenwedstrijd al overslaan en is niet op tijd hersteld van een kuitblessure. Opvallend genoeg presteert 'De Oude Dame' toch een stukkie minder zonder Chiellini, dus wie weet!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >