Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Frenkie stoort zich aan opmerking 'sneller spelen' van scheids Higler

Frenkie de Jong heeft in Groningen een bijzonder anekdote gedeeld over scheidsrechter Dennis Higler. Frenkie vindt het geen enkel probleem dat FC Groningen erbovenop zat en fel speelde, Frenkie verbaast zich wel dat de scheids niet fluit voor een overtreding omdat hij te traag speelt.

21 april 2019 - 13:40
frenkiehiglercar
Heeft Frenkie gelijk of moeten we bij Ajax niet zeuren? © Pro Shots

Kritiek op de scheidsrechter wordt nog wel eens gevolgd door een vooronderzoekje vanuit de KNVB, maar het lijkt er niet op dat Frenkie zich zorgen hoeft te maken. Hij vertelt met een even vrolijk gezicht als altijd gewoon dat hij het oneens is met de scheids en dat er wat irritatie loskwam.

Waarom dan? Frenkie ging ook tegen de Trots van het Noorden weer af en toe lekker pingelen en net als Real Madrid en Juventus had Groningen moeite om de Ajacied af te stoppen. Dan kan het zijn dat er een overtreding nodig is, waarvoor een scheidsrechter moet fluiten.

Dat gebeurde echter niet. “Moet je maar sneller spelen,” verklaarde Higler, aldus Frenkie, tegen Frenkie over zijn besluit om het spel door te laten gaan. Frenkie vindt dat een beetje gek, zo blijkt tijdens een vraaggesprekje met VTBL/RTL.

“Het spel van Groningen was goed, er staat niet in de regels dat je niet hard mag spelen en ik heb er niets op tegen. De scheids floot ook goed, maar als ik onderuit word gehaald, zegt hij: moet je maar sneller spelen,” deelt Frenkie voor de camera.

“Een scheidsrechter is er niet om te bepalen hoe je moet voetballen, hij moet gewoon fluiten als er sprake is van een overtreding. Dat irriteert mij wel. Ik had de bal, zet een dribbel in en als ik dan onderuit word gehaald en geen voordeel heb, krijg ik te horen: dan moet je sneller spelen. Een scheidsrechter staat niet op het veld om te bepalen hoe iemand moet voetballen.”

Frenkie legt Higler toch ook niet uit hoe hij moet fluiten? Nou dan! “Er staat nergens in de regels: als je geen dribbelen, is het geen overtreding. Wij hoeven als Ajacieden zeker niet in bescherming genomen te worden, of nog meer, ik vind het alleen een beetje gek als een scheidsrechter zegt: je moet niet dribbelen. Dat is niet zijn pakkie-an.”

Overigens floot Higler totaal geen lullige pot en stond hij best veel toe. Dit was in de 78ste minuut ook in het voordeel van Ajax, toen Klaas Jan Huntelaar zich ontdeed van Timo Handwerker. Oké, de verdediger pakte het niet handig aan... Maar misschien had een andere scheids de situatie wel afgefloten.

Gelukkig gebeurde dat niet en ondersteunde de Var deze beslissing, waardoor Ajax op 0-1 kwam en het bezoek aan Groningen een kwartiertje later winnend afsloot!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >