Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind blijft bescheiden ondanks karrenvracht aan complimenten

We kennen Daley Blind niet als een man van grote uitspraken. Het kind van de club is altijd een bescheiden jongen gebleven, wat eens te meer blijkt uit zijn reactie op de gebeurtenissen bij Juventus - Ajax. Ajax won met 1-2 en Blind speelde fantastisch, maar hij blijft bescheiden.

17 april 2019 - 20:43
blindjuvecar
Blind blijft altijd koel, ook als hij alle lof krijgt. © Pro Shots

“Dank je wel,” klinkt het bijna nederig uit de mond van Blind, nadat hij complimenten van onder meer Ajax Life voor zijn spel in ontvangst heeft genomen. “Ik voelde me goed en ook ik had natuurlijk gezonde spanning, maar dat is juist belangrijk. Ik zat er gelijk lekker in, onderschepte wat ballen, ging duels aan en was rustig in balbezit.”

Die opsomming geeft precies weer wat Blind tijdens de eerste helft zo opvallend deed. Op basis van die vier facetten speelde de centrale verdediger een uitstekende wedstrijd, wat misschien nog wel het meest in het oog sprong tijdens de eerste twintig minuten. Dit was de fase waarin Ajax het moeilijk had.

“Ik denk niet dat de anderen langzaam toegroeiden naar het niveau waarop ik voetbalde. We hebben meer jongens die aanvoelen wat er precies wordt gevraagd. Frenkie was zoekende, maar hij pakt het daarna vol durf weer op. Het is fantastisch om te zien hoe hij dribbelt en passt, maar ook Matthijs verzaakt nauwelijks.”

Nee, Blind wil er niets van weten dat hij misschien wel de Ajacied was die de boel bij elkaar hield in de openingsfase van Juventus-uit. “Ik groeide lekker in de wedstrijd, ja. Maar ik heb achterin een goed gevoel met Matthijs samen. We verdedigen eigenlijk met z'n allen, zoals we ook met z'n allen aanvallen. Ik kan ook alleen maar zo functioneren dankzij de rest.”

Maar optredens als wedstrijden in deze vormen toch de reden waarom Ajax besloot Blind terug naar huis te halen? “Ik ben blij dat ik misschien dat beetje extra geven. Wellicht dat ik het meer op deze manier laat zien dan door me verbaal te uiten. Ik ben trots op dit team. En trots dat ik er deel van uit mag maken.”

“Als je ziet hoe we spelen, denk ik dat het verdiend is om de halve finales te bereiken. Sommige mensen zeggen dat Real Madrid niet in goede vorm verkeerde, maar dat kun je van Juventus niet beweren. Cristiano Ronaldo was beide keren van de partij. Misschien gaan ze er nu op wijzen dat Giorgio Chiellini ontbrak. Ik denk alleen niet dat die smoes opgaat: Juve staat een straatlengte voor in de Serie A.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >