Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Allegri zag Frenkie graag tweede gele kaart 'aangesmeerd' krijgen

Het lijkt nu wel officieel: ze zitten bij Juventus in hun maag met Frenkie de Jong. Massimiliano Allegri deed namelijk een nogal opzienbarende uitspraak, na de 1-1 in Amsterdam. Hij vindt het jammer dat Douglas Costa de Ajacied geen tweede gele kaart aansmeerde.

12 april 2019 - 14:49
frenkiegeelcar
Allegri had dit beeld graag een tweede keer gezien. © Pro Shots

Het tactische plan van Juventus viel compleet in duigen, omdat Frenkie vanaf het eerste moment in de smiezen had wat de Italianen van plan waren. Het plan was Federico Bernardeschi op Frenkie te zetten, maar die liep vervolgens doodleuk de andere kant op. Toen moesten de aanvallers terug.

“Daardoor kon Frenkie constant aan de bal komen. Bij hem begint bijna elke aanval van Ajax,” zag Allegri. Het wordt nog een hele klus om een plan van aanpak te verzinnen voor de return in Turijn, maar Costa had het zijn trainer iets gemakkelijker kunnen maken.

De flankspeler ontweek in de slotfase een tackle van Frenkie, die zal geel op zak had, maar wat als hij was gaan liggen? Misschien was er dan wel een tweede gele kaart getrokken en een Ajax met of zonder Frenkie in Europa, dat maakt verschil. Dit beseft ook Allegri.

“Douglas had zijn been moeten laten staan. Frenkie had al een gele kaart gekregen en zou van het veld zijn gestuurd. Dan had hij de return moeten missen,” aldus Allegri tegenover Sky Italia. “Ook op basis van dit soort dingen win je wedstrijden. Niet iedereen speelt altijd clean.”

Dat laatste weten we natuurlijk allang als het aankomt op Juventus... Feit is in ieder geval dat er geen tweede gele kaart werd gegeven en Frenkie 'gewoon' met Ajax afreist naar Italië. Alleen Nico Tagliafico zal niet tussen de lijnen verschijnen. De Argentijn kreeg een gele kaart en is opnieuw geschorst.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >