Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Eerste gedachte Bosz over toen zestienjarige De Ligt: ‘Dat kan nooit’

Zoals jullie weten zijn wij supporter van de ‘taxiritjes’ die Andy van der Meijde maakt met spelers van Ajax. Ditmaal gaf hij oud-trainer Peter Bosz een lift. Ook dat leverde weer mooie gesprekken op!

20 maart 2019 - 11:53

Ook dit keer laat Van der Meijde de dashboardcamera draaien, terwijl hij de huidige trainer van Bayer Leverkusen op de bijrijdersstoel op zijn typische manier ondervraagt. En laten we eerlijk zijn: Bosz is een makkelijke prater, dus dan wordt een gesprek al snel leuk.

Leuk wordt het al helemaal als Bosz terugblikt op een aantal momenten uit zijn periode bij Ajax. Zo vertelt Bosz hoe hij op sportpark De Toekomst in aanraking kwam met een nog piepjonge Matthijs de Ligt, die kwam meetrainen met Ajax 1. Bosz vroeg zich aanvankelijk af of dat allemaal wel kon, maar wist al snel genoeg.

“Ik kreeg op zeker moment van Marc Overmars te horen: er is een jongen, die heet Matthijs de Ligt, is zestien jaar en een centrale verdediger. Mijn eerste gedachte was: dat kan nooit, iemand van zestien die centrale verdediger is en bij Ajax 1 mag meetrainen. Toen hij een week had meegedaan, zei ik tegen Marc: doe maar niet meer terug.”

De Ligt wist Bosz in korte tijd te overtuigen van zijn grote talent, maar de trainer piekert er niet over om de credits te pakken voor het feit dat hij De Ligt, maar ook Kasper Dolberg het vertrouwen gaf. Hij ziet dat niet als zijn verdienste.

Ook de Deen kreeg Bosz op verzoek van de huidige directeur voetbalzaken mee. “Over Dolberg zei Overmars: dat is een jongen uit de A-jeugd, is lang geblesseerd geweest, heeft bijna twee jaar niet gevoetbald, maar neem maar mee. Dat is dus niet mijn verdienste. Dit zijn gewoon goede voetballers. Je hoeft geen kenner te zijn om te zien dat die gasten kunnen ballen. Daar heb ik helemaal geen bijdrage aan gehad.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >