Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trotse Ten Hag ziet veerkrachtig elftal zege over de streep trekken

Erik ten Hag zag zijn elftal in een enerverende wedstrijd een prima 3-1-overwinning behalen op titelconcurrent PSV. “Ik moet mijn ploeg een compliment maken voor de spirit en de veerkracht die ze getoond hebben.”

31 maart 2019 - 20:51
ajapsvhagcar
Ten Hag bracht verdedigers in met het oog op de aanval. © Pro Shots

Ajax verkleint het gat met PSV door de overwinning naar twee punten en woensdag kunnen de Amsterdammers bij winst in en op Emmen voor het eerst dit seizoen de koppositie in de eredivisie overnemen. “We blijven nog steeds op drie fronten actief. Dat is fantastisch. We willen om de prijzen spelen en zitten nu in de perfecte situatie. Dan moeten de spelers het kunnen opbrengen. Dat is vooral een vraag aan het hoofd,” blikt hij kort vooruit op het midweekse duel.

Over de zege van zijn ploeg op de Brabanders was de trainer helder. “In de eerste helft zaten we er bovenop. We zetten goed druk, wonnen de tweede ballen en dat was met name van belang om controle op de wedstrijd te krijgen. Aan de bal vond ik ons ook vrij goed, al waren we wel wat ongeduldig in de eindpass. Daar hadden we meer kansen kunnen creëren. Nu bleef het beperkt tot een kans, een doelpunt en wat schotkansen, maar we hadden totale grip en lieten amper iets toe.”

In de tweede helft verwachtte Ten Hag een paar aanvallende wissels van zijn collega Mark van Bommel, maar die bleven aanvankelijk uit. “Na de rode kaart en de gelijkmaker stonden we in een slechte positie. Wat dat betreft moet ik mijn ploeg een compliment maken voor de spirit en de veerkracht die ze getoond hebben.”

Aangezien zijn ploeg in ondertal op zoek moest naar een doelpunt besloot Ten Hag drie verdedigers in te brengen. Frappant genoeg om zo aanvallend mogelijk te kunnen blijven spelen. “We moesten zo offensief mogelijk op het veld blijven staan. Met Dusan, David, Frenkie en opkomende backs hebben we spelers die met een individuele actie iets kunnen bereiken. Dan hoop je op een ingeving.”

Dat moment diende zich aan bij de penaltysituatie, waarbij Daniel Schwaab zijn opponent David Neres vloerde. “Dat moment pakten we en vervolgens hebben we de wedstrijd over de streep getrokken. Tegen PSV is dat lang niet altijd eenvoudig, maar het is ons op een prima manier gelukt.”  

De trainer vindt dat zijn ploeg wel 24 uur van de zege mocht genieten, maar daarna moet de focus op Emmen gericht zijn. “ We hebben onze neus al een paar keer gestoten. Daar moeten we vanaf nu voor waken. We hebben de competitie weer spannend gemaakt en nu willen we hem winnen. Tegen FC Emmen kun je niet op 99 procent spelen. We moeten ieder duel weer honderd procent zijn.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >