Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nederland verliest ondanks eerste Oranjegoal De Ligt van Duitsers

Het is het Nederlands elftal niet gelukt om de vliegende start van de kwalificatiereeks richting het EK2020 een goed gevolg te geven. Oranje knokte zich terug van een 0-2-achterstand, maar verloor vlak voor tijd toch met 2-3 van Duitsland.

24 maart 2019 - 22:36
de-ligt-kopt-1200
De Ligt kopt zijn allereerste treffer voor Oranje tegen het net. © Pro Shots

Dat Duitsland andere ‘kuchen’ is dan het met 4-0 verslagen Wit-Rusland bleek al na amper twee minuten. Het publiek in de uitverkochte Johan Cruijff Arena zag hoe Jasper Cillessen direct goed ingreep op een venijnig schot van Serge Gnabry.
 
Na een kwartier was er echter geen houden aan voor Cillessen, toen Leroy Sané voor hem opdook. Matthijs de Ligt gleed even weg, waardoor de aanvaller van Duitsland in relatieve vrijheid een voorzet tot treffer kon verwerken. Het schot in de verre hoek was Cillessen te machtig.
 
Naast De Ligt stonden ook de Ajacieden Daley Blind en Frenkie de Jong aan de aftrap, terwijl Donny van de Beek negentig minuten toekeek vanaf de reservebank. Bij Oranje spelen echter ook oud-Ajacieden en Ryan Babel – die aan een tweede jeugd lijkt te zijn begonnen - is er daar eentje van.
 
Hij had Nederland na een krap half uur op gelijke hoogte moeten brengen toen hij plots oog-in-oog stond met Manuel Neuer, maar het lukte Babel niet om de Duitse goalie te verschalken. Een minuut later kreeg hij een enorme herkansing van dichtbij, maar ook nu vond hij Neuer op zijn weg.
 
Waar Oranje tot tweemaal toe een grote kans verprutste, lieten de Duitsers prompt zien hoe je wél een doelpunt maakt. En hoe! De naar de linkerkant uitgeweken Gnabry pikte een dieptebal op, dribbelde (veel te) simpel langs Virgil van Dijk richting zestienmeterlijn en kogelde de bal vervolgens uitstekend in de verre kruising: 0-2.
 
Na rust keerde Babel niet terug binnen de lijnen en kreeg Steven Bergwijn de gelegenheid het beter te doen. Oranje begon in elk geval beduidend beter, want al na twee minuten verzond Memphis een scherpe voorzet, waar De Ligt knap zijn hoofd tegenaan zette. Neuer verslagen en De Ligt met zijn eerste interlandgoal: 1-2.  
 
Dat smaakte naar meer! Nederland tapte plots uit een heel ander vaatje, toonde zich veerkrachtig en speelde veel dwingender naar voren. Dat betaalde zich uit, want Memphis zette na dik een uur de gelijkmaker op het scorebord door een bal strak in de korte hoek te schieten.
 
Daarna ging een zelfbewust Nederland vol op jacht naar de winnende treffer en daar had het ook best recht op, maar het kreeg vlak voor tijd toch het deksel op de neus. Nico Schulz kon een voorzet van Marco Reus ongehinderd binnenwerken. Daardoor pakte die Mannschaft alsnog de volle buit.
 
Bekijk hier de stand van zaken in groep C.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >