Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Real Madrid - Ajax

Er wordt van alles gezegd en geschreven in aanloop naar Real Madrid - Ajax. Het betreft ook nog eens de terugwedstrijd, dus dan ben je al bedolven onder flinke stapels info. Wij zetten drie dingen op een rijtje die je echt moet weten voor de return, die begint met een stand van 2-1. Het zijn drie ietwat verrassende dingen, voor een verfrissende blik op een Europees avondje.

05 maart 2019 - 11:00
drie-dingen-1200-reaaja
Wil Ajax een resultaat boeken, dan moet je op deze momenten niet uitglijden! © Pro Shots

Scheids maakt ruzie met zijn grensrechters
Ja ja, de grensrechter heet tegenwoordig officieel assistent-scheidsrechter. Feit is echter dat het niet lekker loopt bij team-Felix Brych. De Duitser werd door de Uefa aangesteld als leidsman voor het treffen tussen Real en Ajax, maar kreeg vorig weekeinde onenigheid met zijn twee grensrechters. Het ging mis tijdens Red Bull Leipzig versus Hoffenheim. De wedstrijd eindigde in 1-1, maar er deden zich enkele twijfelachtige buitenspelbeslissingen voor. Die controverse heeft team-Brych geen goed gedaan. Brych leeft in onmin met zijn grensrechters Mark Borsch en Stefan Lupp.

De scheids diende bij de Uefa zelfs een verzoek in om van grensrechters te veranderen, maar een wissel zit er niet in. De Europese voetbalbond wees het verzoek af. Het aparte is dat Brych in de Bundesliga al niet meer actief is met het team waarmee hij wedstrijden leidde op EK's, WK's en Olympische Spelen. De DFB bleek gevoelig voor de verstoorde verhoudingen, maar de Uefa niet. Een wissel binnen het arbitrale team is alleen toegestaan in geval van blessures of dringende familiezaken. En dat is nu niet het geval.

Kortom, tijd voor de altijd duidelijke conclusie van Bild: Brych muss wieder mit seinem Zoff-Duo pfeifen! Afgezien van dit gedoe deed de aanstelling van Brych sowieso al het nodige stof opwaaien. Wij houden er nooit zo van, maar de geschiedenis wijst uit dat Real erg goed presteert als de Duitser fluit – bijvoorbeeld tijdens de gewonnen finale in Cardiff – en we hoorden ook iets over rode kaarten, maar dat kunnen we niet echt hard maken.

Ajax kan Realsupporters pijn doen in portemonnee
Wij hebben ons oor te luister gelegd bij een Spaanse verslaggever en wat blijkt? Ajax speelt naar alle waarschijnlijkheid in een vol Bernabéu. Dit is niet zozeer een gevolg van de polonaise die op dit moment wordt gelopen in Madrid, maar met het feit dat de club Europese seizoenkaarten heeft verkocht. Huh wat, een Europese seizoenkaart? Oh, jazeker. Er zijn wel meer clubs die dat doen en Ajax verkoopt natuurlijk ook passe-partouts, maar Real gaat nog een stapje verder.

Als je in de gelukkige omstandigheid verkeert dat je bij Real een seizoenkaart hebt bemachtigd, zeg je die in principe niet meer op. Want je komt er nooit meer tussen. Het is nu misschien iets minder extreem omdat Ronaldo niet van de partij is, maar we weten ook hoe het bij Ajax werkt: probeer er maar eens tussen te komen op de F-side. Dat is vrijwel onmogelijk.

Hoe dan ook, als seizoenkaarthouder van Real krijg je aan het begin van het seizoen de kans om een Europese jaarkaart te kopen. Je legt dan een flinke som geld in, zo'n kaart kan op sommige plekken in het stadion wel 1000 euro kosten, maar dan heb je wel toegang tot alle Europese thuisduels. Bij de finale geldt uiteraard een vorm van losse verkoop, dat is logisch. Als je telkens zo ver komt als Real en zes thuiswedstrijden speelt, komt die 1000 euro natuurlijk naar je toe. Het blijft veel geld, maar in verhouding wordt het minder.

En je hebt soms een mazzeltje. Bij de bekereditie van El Clásico kregen de houders van een Europese seizoenkaart gratis toegang. Misschien knijpt Real 'm een beetje voor Ajax? Als de bekerhouder eruit vliegt, zitten de supporters opgescheept met een dure Europese seizoenkaart waarmee je echt niet binnen komt tijdens een Europese kwartfinale... in Amsterdam.

Geen Ronaldo, geen kwartfinales?
“We kunnen wel over Cristiano Ronaldo blijven praten, maar feit is dat hij niet meer voor Real Madrid voetbalt,” liet Luka Modric doorschemeren. De Kroaat leek een beetje moe te worden van de vele vragen over de superster, maar feit is dat Real zonder zijn sterspeler maar een moeizaam seizoen beleeft. Niet dat er geen goede spelers meer over zijn, maar het loopt gewoon niet.

Real balanceert al zo'n beetje het hele seizoen op het randje van crisis. Soms gaat het erover, soms lijkt het weer eventjes beter te gaan. De afgelopen week was drie keer niks. Twee nederlagen tegen FC Barcelona, in eigen huis nog wel, betekende een streep door twee prijzen. Weg titel, weg beker.

Waar Ronaldo in dit hele verhaal past? Met Ronaldo won Real drie keer op rij de cup met de grote oren. En zonder Ronaldo? Telkens waren de achtste finales het eindstation. Laat Ajax nu net van plan zijn om Real te dwarsbomen onderweg naar de laatste acht...

https://twitter.com/sportzeloot/status/1074652469001629696

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >