Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dit seizoen nog debuteren wordt moeilijk verhaal voor Bandé

De kans is klein dat Hassane Bandé dit seizoen nog debuteert voor Ajax. De Burkinees is al sinds de voorbereiding herstellende van een beenbreuk en gescheurde binnenband in zijn enkel. De revalidatie vordert, maar is nog altijd niet ten einde.

12 maart 2019 - 11:37
bandegeduldcar
Arme Bandé staat nog altijd aan de zijlijn. © Ajax Images

Hoe zat het ook alweer? Bandé kwam voor de lieve som van 7 miljoen euro over van KV Mechelen, maar werd slachtoffer van een wilde charge in een zomers oefenpotje van Jong Ajax tegen Anderlecht. Dat gebeurde in de voorbereiding.

De eerste berichten waren dat Bandé ongeveer een halfjaar uitgeschakeld zou zijn, maar we zitten nu al op driekwart jaar afwezigheid. En het einde is nog niet in zicht. “Bandé traint op het veld, maar wel individueel,” schetst Erik ten Hag voor Ajax Life de stand van zaken.

“Ik denk dat Hassane dit seizoen moet streven om aansluiting bij de groep te vinden. En hopelijk kan hij nog een aantal wedstrijden spelen, maar of dat realistisch is? Richting het eerste elftal is dat moeilijk in te schatten. Ik denk dat het vrij moeilijk wordt.”

De twintigjarige Bandé werd, geblesseerd en wel, uitgeroepen tot de grootste belofte van België, maar helaas heeft hij in de Johan Cruijff Arena zijn talent nog niet kunnen vertonen. Hij liep dan ook echt een serieuze blessure op.

Het is vooral voor Bandé zelf natuurlijk spijtig dat hij bij zijn nieuwe club nog geen indruk heeft kunnen maken. Hij ziet zelf wel een lichtpuntje. “Aangezien ik er een tijdje uit lig, is de druk nu misschien minder groot. Dat kan een goede zaak zijn,” aldus de aanvaller eerder dit jaar.

Om de lange, saaie, eentonige dagen zonder bal een beetje door te komen, heeft Bandé zich onder meer gestort op een taalcursus. Hij spreekt dankzij die inspanning nu een stukkie beter Engels dat bij zijn komst naar Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >