Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt denkt dat kampioenschap voor Ajax nog steeds mogelijk is

Pfoe, hebben we onszelf dan toch weer te vroeg rijk gerekend? De wedstrijd tegen PSV stond al omcirkeld in de agenda. Nu helemaal. Met dikke rode stift. Ajax moet over twee weken winnen van de koploper. Gebeurt dit, dan is er volgens Matthijs de Ligt nog van alles mogelijk.

18 maart 2019 - 11:37
ligtazajacar
De Ligt geeft de hoop op de schaal nog niet op. © Pro Shots

Het was de bedoeling om tegen PSV een directe strijd uit te vechten om de koppositie, maar de Ajacieden moeten hun ambities bijstellen. De gevolgen van het verlies uit bij AZ (1-0) zijn groot. Het gaatje van twee punten is nu een kloof van vijf punten.

“Deze nederlaag voel je zeker...,” erkent De Ligt in Alkmaar tegenover de NOS. “Maar nee, het kampioenschap is zeker niet weg. Feit is wel dat we het onszelf lastig hebben gemaakt. Als je alles wint, kun je nog steeds kampioen worden.”

“We moeten hopen dat we winnen van PSV en hopen dat ze daarna nog een keer punten laten liggen. We maken het onszelf moeilijk,” aldus de aanvoerder. “We moeten balen van dit verlies en we balen van het verschil van vijf punten, maar er zijn nog acht duels te gaan. En de volgende wedstrijd wordt cruciaal.”

Cruciaal zou de ontmoeting tussen Ajax en PSV altijd al worden, maar de verhoudingen zijn nu wel anders komen te liggen. De lampenclub zal een gelijkspel beschouwen als een overwinning, terwijl Ajax moet en zal. Winnen is 31 maart de enige optie.

Het is ergens jammer dat er eerst een interlandperiode aanbreekt, want het chagrijn is nu zo groot dat je PSV het liefst zo snel mogelijk opvreet. “We hebben best een roerige periode achter de rug, met veel emoties. Mooie emoties en minder mooie emoties. Dan kan het wel even lekker zijn om je aandacht ergens anders op te richten,” vindt De Ligt.

Resteert de vraag: valt de nederlaag tegen AZ te wijten aan vermoeidheid, gezien het drukke schema van Ajax? “Ik wil het niet alleen ophangen aan vermoeidheid, er waren meerdere factoren van belang. We waren voor ons doen heel erg slordig aan de bal, in heel veel dingen,” reageert De Ligt.

“AZ speelde goed, dat mag best gezegd, maar ik denk dat het ook aan onszelf ligt. We kwamen nooit lekker in ons spel, omdat we te traag waren en onzorgvuldig passten. Eigenlijk de hele wedstrijd. We spelen natuurlijk veel wedstrijden en dat voel je best, maar iedereen kan ervoor zorgen dat hij fit is. We hebben een paar dagen rust gehad.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >