Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Waar een grote club klein in kan zijn

Het is alweer een tijd geleden dat ik in mijn toetsenbord klom om een blog te tikken. Er is nu echter een goede aanleiding voor, vind ik.

13 februari 2019 - 11:12
blog-real-1200

Wat die aanleiding is? Ik hoorde dat in uitingen rondom de kraker in de Champions League tussen ons aller Ajax en ‘de Koninklijke’ uit Madrid geen logo van Real Madrid mag prijken. Voor sommigen misschien klein bier, maar niet voor de echte voetbalsupporter.

Want voor de echte voetbalsupporters onder ons - vaak verzamelaars van dit soort prullaria - is dit natuurlijk dodelijk. Wat is nu een wedstrijdsjaal, -vlag of -vaan zonder het logo van de tegenstander...?

Blijkbaar willen de Madrilenen niet dat de Uefa geld verdient met hun logo. Alle andere deelnemers aan de Champions League staan wel degelijk hun logo af voor de verschillende merchandising. Je krijgt er namelijk ook een flinke som geld voor terug.

Wat is nu een wedstrijdsjaal, -vlag of -vaan zonder het logo van de tegenstander...?

Ik vind daar wat van! Want uiteindelijk is er dus geen gelijk speelveld tussen de dertienvoudig winnaar van het toernooi en alle andere deelnemers. Blijkbaar heeft Real een uitzonderingspositie gecreëerd die andere deelnemers en de Uefa al jaren accepteren.

Heel Turkije en andere warme landen liggen vol met namaak merchandising. Het internet staat er vol mee, maar officiële merchandising met het juiste logo past Real Madrid dus niet.   

Ook op de vlaggetjes in het stadion ontbreekt het logo van Real. Je weet wel, die vlaggetjes waar normaal gesproken voor de wedstrijd op de klanken van André Rieu flink mee wordt gezwaaid

Sinds tijden staan beide logo’s van de spelende partijen weer op de vlaggetjes, alleen woensdagavond ontbreken deze dus. Voor mij nog een extra reden om te hopen dat Real Madrid  ontbreekt in de kwartfinales… 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >