Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Van de Beek: ‘Dit doet pijn en is zwaar klote’

Ajax verspeelde drie dure punten met de 1-0-zeperd tegen Heracles Almelo. Middenvelder Donny van de Beek probeerde na de wanprestatie in Almelo de vinger op de zere plek te leggen. “Het is allemaal gewoon net te slap.”

10 februari 2019 - 09:48
Van-de-Beek1

Donny, waar gaat het fout vanavond?
“Waar ging het niet fout denk ik. Het ging overal fout. In de felheid, in de passing. Wat niet. In de basis. Alles was drama. Echt slecht.”

Een collectieve wanprestatie?
“Ja. Iedereen was dramatisch. Aan de bal ging ook alles fout. Hoe het komt? Ik heb echt geen idee.”

Waren jullie verrast door de aanvallende tactiek van Heracles?
“Nee. Als je allemaal dramatisch bent, heb je gewoon een groot probleem. Dan wordt het lastig.”

Zaten jullie met je gedachten al bij de wedstrijd tegen Real Madrid?
“Weet ik niet. Ik persoonlijk niet. We mochten hier gewoon geen punten verliezen. Ik denk dat iedereen dat besef wel had. Kom op! Als je kampioen wilt worden dan moet je dit soort wedstrijden winnen. Of je de week erna nu wel of niet tegen Real Madrid speelt. In de eerste seizoenshelft hadden we ook die doordeweekse wedstrijden, speelden we toch ook doordeweeks tegen Bayern? Nee, dat heeft er niks mee te maken, denk ik. We waren gewoon veel te slap.”

Hoe verklaar jij het mysterieuze verschil van het Ajax voor en dat van na de winterstop?
“In ieder geval is wel duidelijk dat we toen in een betere flow zaten dan nu. Hoe dat komt, weet ik niet. We doen gewoon ons best op de trainingen. We trainen scherp , zijn niet anders gaan voetballen. Maar in het druk zetten en in de duels is het allemaal net te slap. Het gevoel van voor de winterstop is er gewoon niet meer.”

Wat zei de trainer in de rust tegen jullie?
“Hij was natuurlijk boos. Iedereen was boos. Logisch als je zag wat voor niveau we haalden. Iedereen is teleurgesteld. Ik weet niet wat ik er verder over moet zeggen. Ik baal ontzettend dat we hier verloren hebben. Dat konden we ons absoluut niet permitteren. Dit is echt een grote klap.”

De geest lijkt uit de fles. Wat moet er in jouw ogen gebeuren om dat oude gevoel van voor de winterstop terug te krijgen?
“Wat ik al eerder zei de afgelopen weken. We moeten proberen die felheid en scherpte weer terug te krijgen. Daar zullen we keihard voor moeten werken. Ook mentaal. Nu krijg je weer een hoop shit over je heen. Wat overigens absoluut terecht is. Dat weet je als je verliest."

"Ik heb dit vaker meegemaakt. Dit doet pijn en is zwaar klote. Maar als een club als Ajax zo speelt, hoort die kritiek er bij. We moeten de knop proberen om te zetten. De basisdingen moeten weer gaan lopen. Vandaag ook. Een bal over twee meter komt al niet aan. Als dat al fout gaat, hoef je nog niet eens over de tactiek te praten.”

Nou, succes tegen Real Madrid komende woensdag.
“Dank je.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >