Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Focused energy...? Doe mij maar gewoon een biertje!

Het is woensdagmorgen als ik stuit op een stukje berichtgeving vanuit de Johan Cruijff Arena. Ajax heeft een sponsordeal gesloten met Iconix, ‘een slimme en moderne energiedrank’.

06 februari 2019 - 11:50
ajax-1200-bier

Een collega is er razendsnel bij met de opmerking dat Ajax drastisch ingrijpt na de 6-2-nederlaag bij Feyenoord. “Mooi, nooit meer een klassieker waarin te weinig energie wordt gelegd.”

Berichtgeving waarin voetbalclubs en nieuwe sponsors elkaar de liefde verklaren mag ik graag lezen. De woordkeuzes, de zinnen, de pure marketingtaal. Genieten. Wat dat betreft stellen Ajax en Iconix mij niet teleur.

Ik lees bijvoorbeeld: “Iconix biedt een smakelijk, verantwoord en ander type energiedrankjes en onderscheidt zich met zogeheten focused energy in plaats van alleen maar meer energie.”

Berichtgeving waarin voetbalclubs en nieuwe sponsors elkaar de liefde verklaren mag ik graag lezen. De woordkeuzes, de zinnen, de pure marketingtaal. Genieten

Daar word ik dus blij van, zo’n zin. Geen idee wat ik precies heb gelezen, maar toch chapeau!

Maar het gaat (gelukkig) verder. Lees even mee: “Iconix energy drink is een slimme en moderne energiedrank die ontwikkeld is met als doel optimaal in te spelen op de veranderende behoeftes van de bewuste, actieve en ambitieuze consument.”

Ik lees verder dat Iconix de nadruk legt op focus en dat Ajax dat doet op het ‘creëren van toekomstige iconen’. Het levert een prachtig en gezamenlijk motto op, dat mij diep ontroert: “Focus first, Legend later”.

Of het energiedrankje ook te koop is in het stadion op wedstrijddagen kan ik niet uit het ronkende persbericht halen. Maakt ook niet uit. Ik ben - zo is mijn voorzichtige conclusie - op wedstrijddagen niet de ‘ambitieuze consument’ waar Iconix en Ajax zich op richten.

Doe mij maar gewoon een biertje.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >