Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet gedisciplineerde ploeg tegen VVV pas na rust oogsten

Een trefzekere voorhoede, tactische discipline in het team en geen tegentreffers. Niet zo gek dat Erik ten Hag tevreden was met de 6-0-zege op VVV Venlo. “Dit is de eerste aanzet naar het Ajax dat we weer willen zien. Het is een eerste stap naar het niveau dat we voor de winterstop bereikten.”

03 februari 2019 - 09:43
reactiehagvvcar
De trainer kreeg vooraf bijzondere vragen over zijn verjaardag. © Pro Shots

Ten Hag zag zijn ploeg eigenlijk de hele wedstrijd probleemloos domineren. “We speelden tegen een stug en goed georganiseerd VVV en hadden een vrije trap van Hakim Ziyech nodig om de wedstrijd open te breken. We hadden controle, maar moesten dominanter op de helft van de tegenstander spelen en geduldiger blijven in de eindfase.”

Na de thee liep de score uiteindelijk op naar zes treffers, waarvan drie in de laatste vijf minuten. “We hebben geïnvesteerd in de eerste helft en in de tweede helft speelden we wel dat spel. We scoorden bovendien op de juiste momenten prachtige goals. De 2-0 werkt mentaal ook door. Alle aanvallers hebben gescoord. Dat is ook een goed signaal en vanaf de bank kwamen ook goede prikkels. Neres en Huntelaar David en scoorden en Sinkgraven viel ook stabiel in.”

Tevredenheid alom. De trainer: “Dit is een duidelijk signaal. Het geeft aan wat je moet investeren om wedstrijden te winnen op een manier waarbij je dominant bent, je de tegenstander jouw wil oplegt en het publiek vermaakt want dat is ook belangrijk. Ik ben ook blij dat we de nul hebben gehouden, want daar ging het toch over. Dit is de eerste aanzet naar het Ajax dat we weer willen zien. Het is een eerste stap naar het niveau wat we voor de winterstop bereikten.”

Uiteraard ging het op de persconferentie ook over de rentree van Nico Tagliafico. Ten Hag gaf tegenover Ajax Life aan dat hij de Argentijnse publiekslieveling na een uur spelen bij een 3-0-voorsprong bewust naar de kant haalde. “Hij had nog wel even door kunnen spelen, maar we wilden geen risico nemen met het oog op de volgende wedstrijden.”

Dat Dusan Tadic – net als in de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen – vroegtijdig bij een ruime voorsprong werd gewisseld, had volgens de jarige trainer niet met vermoeidheid te maken maar met tactiek. “In deze wedstrijd hadden we zeker een middenvelder nodig. Daarom wilden we Neres brengen. Dan maak je een keuze tussen Tadic of Ziyech. Tegen sc Heerenveen was dat Ziyech,” meldde hij verder aan ons.

Op de vraag of hij bij de hoofdblessure van Kristensen nog had overwogen om Joël Veltman zijn rentree te gunnen, was de trainer duidelijk. “Jazeker, maar uiteindelijk was Rasmus fit genoeg om door te gaan. Joël is op de goede weg. Daarom zit hij nu ook bij de selectie. Hij is een maand in training, maar heeft wedstrijdritme nodig om weer volledig terug te keren. Ik denk dat hij daar heel dicht bij is.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >