Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax herstelt zich met ruime zege op VVV en dit viel ons op

Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo overtuigend gewonnen. De Amsterdammers wonnen met ruime cijfers: 6-0. Deze zes zaken vielen ons vooral op.

02 februari 2019 - 21:52
VVV_1200_800
Felicitaties voor Kasper Dolberg die op fraaie wijze Ajax'tweede treffer maakte. © Pro Shots

Ajax stelt na rust orde op zaken
De vraag hoe Ajax zich na de zeperd in Rotterdam zou herstellen, kon na een uur spelen wel worden beantwoord. De ploeg speelde in de eerste helft zeer dominant, maar bij vlagen in een traag tempo en met een slordige passing. De 1-0-voorsprong bij rust (treffer Hakim Ziyech) was echter meer dan verdiend. Met vijf treffers na de thee, waarvan drie in de laatste zeven minuten, kreeg het trouwe Ajaxpubliek na het laatste fluitsignaal de handen op elkaar voor de ploeg van Erik ten Hag.  

Gejuich voor Nico
Het gaat wat ver om de matige resultaten na de winterstop op te hangen aan de afwezigheid van Nico Tagliafico, maar de Ajacieden in de Johan Cruijff Arena lieten bij het omroepen van de opstelling even duidelijk weten blij te zijn met de van een knieblessure herstelde linksback. De Argentijn liet in het eerste deel van de eerste helft weer geregeld zijn offensieve dadendrang zien met enkele goede opkomende acties en verfijnde voorzetten. De technische staf vond het bij een 3-0-tussenstand na ruim een uur spelen wel genoeg voor de net herstelde Argentijn. Onder groot applaus maakte Tagliafico plaats voor Daley Sinkgraven, die daarbij op een kort fluitconcert werd getrakteerd.   

Onana bezorgt Veltman bijna een symbolische invalbeurt
Ajax speelde tegen de Venlonaren met Rasmus Kristensen op de rechtsbackpositie. Dat deed de offensieve Deen meer dan naar behoren. Omdat Noussair Mazraoui ontbrak vanwege een hamstringblessure, zat Joël Veltman voor het eerst dit seizoen op de bank, uitgerekend tegen de ploeg waartegen hij in april 2018 geblesseerd raakte. De pechvogel kreeg applaus van de Ajacieden in het stadion en leek zich even op te maken voor een symbolische rentree. Andre Onana mepte in de slotfase met zijn armen tegen het hoofd van Kristensen die lang op de grond bleef liggen. De schade bleek mee te vallen en Kristensen kon door. Toen de staf negen minuten voor tijd besloot om de spitspositie te wisselen (Klaas Jan Huntelaar voor Kasper Dolberg), wist Veltman genoeg en ging weer zitten.

Ajax houdt de nul  
Met tien tegentreffers in de eerste twee competitieduels na de winterstop ging het de laatste tijd veel over de restverdediging van Ajax. In aanloop naar de wedstrijd liet VVV-trainer Maurice Steijn optekenen dat zijn ploeg Ajax best pijn kon doen uit de snelle omschakeling. Na ruim twintig minuten deed dat moment zich voor na balverlies van Hakim Ziyech. Lasse Schöne en met name Frenkie de Jong moesten in de achtervolging. VVV-aanvaller Jay-Roy Grot zag zijn geheel vrijstaande ploeggenoot Danny Post over het hoofd en verspeelde de bal vervolgens tot opluchting van alles en iedereen in de Johan Cruijff Arena. Daarmee is ook meteen het enige serieuze wapenfeit benoemd van de gasten, waarmee Ajax voor het eerst in 2019 de nul hield.   

Hoogstandje van Dolberg
Tijdens het afronden voor de aftrap draaide de spits al warm en probeerde het zelfs met een frivool achterwaarts hakballetje bij reservedoelman Bruno Varela. In de eerste helft speelde de spits zeker niet slecht, maar kreeg opnieuw weinig kansen. Zijn gevaarlijkste moment was eigenlijk geen kans, maar creëerde hij zelf met opnieuw een achterwaartse hakbal. De wedstrijduitvoering van dit hoogstandje mocht er zijn, maar strandde dankzij een reflex van doelman Unnerstall in schoonheid.
Na rust maakte de Deen de bevrijdende 2-0 op aangeven van Donny van de Beek en werd zijn goede wedstrijd bekroond met de uitverkiezing man van de wedstrijd.

Neres werkt goede statistieken bij
David Neres heeft zijn uitstekende statistieken in Ajaxtenue tegen VVV even opgeschroefd. De Braziliaan kwam twintig minuten voor tijd in het veld voor Dusan Tadic en was bij de laatste drie treffers betrokken. Neres maakte zelf de 4-0, bediende Huntelaar op maat bij de 5-0 en bezorgde de bal daarna met een subtiele voetbeweging bij Donny van de Beek die de eindstand van 6-0 bepaalde.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >