Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico vindt dat Ajax wel wat Argentijnse passie kan gebruiken

Je mag er van alles van vinden, maar Ajax zonder Nico Tagliafico? Grote kans dat het spel inkakt, als was daar uitgerekend tegen VVV-Venlo geen sprake van. Het werd 6-0 en na de wissel van de linksback vielen nog drie doelpunten. Kon Ajax vorige week maar zonder hem...

03 februari 2019 - 11:40
nicovvvcar
Nico liet alles zien wat we de laatste potjes misten bij Ajax. © Pro Shots

Tagliafico maakte zaterdag zijn rentree na het nodige blessureleed. Hij kampte met pijn aan zijn knie en het duurde naar onze smaak net even te lang voordat de linkspoot weer in actie kon komen. Uitgerekend zonder Nico ging Ajax van virtueel koploper naar vijf punten achterstand...

De televisie in huize-Tagliafico doet het nog, maar het scheelde tijdens de klassieker maar weinig of de afstandsbediening was naar de kijkbuis gegooid. “Het was heel moeilijk om naar die wedstrijd te kijken. De klassieker met 6-2 verliezen? Dat kan echt niet. Ik heb er bijna geen woorden voor,” aldus de linksachter tegenover het ANP.

“Zoiets kan dus gebeuren als we niet voor de volle honderd procent geconcentreerd zijn,” vervolgde hij. Je vraagt je af waarom je niet volle bak geconcentreerd de klassieker zou uitspelen als je op voorsprong komt, maar goed. Tagliafico was er niet bij en we kunnen het hem moeilijk kwalijk nemen.

Het lijkt erop dat Tagliafico zijn teamgenoten wel het een en ander kwalijk neemt, want hij roerde zich tijdens de gesprekken die afgelopen week zijn gevoerd op De Toekomst. “Slecht spelen kan gebeuren, maar je moet wel altijd alles geven. Als het niet met mooi en verzorgd voetbal kan, dan moet het anders.”

“Argentijnen snappen dat misschien beter dan jonge Nederlanders. Je moet strijden en desnoods ga je counteren als je uit bij PSV of Feyenoord onder druk komt te staan. En ja, dat heb ik ook gezegd tijdens de gesprekken die we als spelersgroep hebben gevoerd.”

Het klinkt als vloeken in de kerk, maar van Tagliafico nemen we alles aan. De strijdlust, passie en onverzettelijkheid die hij ook op een doorsnee-zaterdag tijdens VVV-thuis weer toonde, is precies wat we zo hebben gemist. Met Tagliafico op het veld had Ajax het toch nooit laten lopen tegen sc Heerenveen?

Nou ja, dat dus. Tagliafico zwoegde en streed tegen VVV dat het hem een lieve lust. Het leverde hem diverse keren applaus op en hij verliet onder luid gejuich het veld toen hij bij 3-0 en na een uurtje spelen in bescherming werd genomen. “Ik probeerde soms contact te maken met mijn tegenstanders,” verklaarde hij zijn tackles. “Dat werkt aanstekelijk op mijn ploeggenoten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >