Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne is en blijft onder indruk van Dolberg: 'Echt klasse'

Kasper Dolberg of Klaas Jan Huntelaar? Het is een vraag die onder Ajacieden al zo’n twee jaar rondgaat. Wie weet heeft kamp-Dolberg sinds VVV-thuis (6-0) extra aanhangers, want Dolberg liet glimpen van zijn oude zelf zien. Lasse Schöne is onder de indruk.

04 februari 2019 - 11:56
dolbergvvvcar
Dolberg weet vaak op aparte wijze doel te treffen. © Ajax Images

Het liefst zie je bij Ajax in een spits het beste van Dolberg en Huntelaar verenigd, maar dat zit er natuurlijk niet in. De voorkeur gaat in principe uit naar de Deen, maar dan moet hij het wel waarmaken. Zo niet? Dan staat ‘The Hunter’ paraat.

Geloof het of niet, maar Dolberg maakte een prima indruk tijdens het eerste kwartier van de desastreus verlopen klassieker. En ook tegen VVV werd de Deen meermaals gevonden. Soms met twee of drie verdedigers op zijn nek, maar je spot momentjes van klasse.

Het hoogtepunt was de acrobatische wijze waarop Dolberg de 2-0 binnen prikte. Hij bleef zelf bescheiden door op te merken dat het eigenlijk een slechte aanname betrof, maar zo gemakkelijk laat Schöne dat moment niet passeren.

De ene Deen is een soort van vertrouwenspersoon voor de andere Deen en misschien is Schöne wel de persoon die Dolberg het dichtst benadert. Alleen daarom al is en blijft het interessant om te horen wat Lasse opmerkt over zijn teamgenoot.

“We weten allemaal wat Kasper kan. Dat laat hij dagelijks zien op de training. Nog altijd sta je dan even te kijken. Zo van: echt klasse. Vergeet niet dat hij veel blessures heeft gehad,” merkt Schöne op in gesprek met het Algemeen Dagblad.

“Kasper moet nog in het ritme komen nu hij weer helemaal fit is. Je ziet dat het vertrouwen steeds meer terugkomt,” vervolgt Lasse, die geen kamer meer deelt met Dolberg. Die ligt tegenwoordig naast Rasmus Kristensen. Schöne vindt dat prima.

“Natuurlijk voel ik het als mijn verantwoordelijkheid om me te ontfermen over Kasper,” stelt Lasse. “Lekker koffie drinken, beetje praten, spelletjes spelen. Ik heb natuurlijk mijn leven hier opgebouwd met een Nederlandse vrouw en kinderen. Dat hebben Kasper en Rasmus niet. Daarom is het fijn dat Kristensen er is. Ze gaan veel met elkaar om.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >