Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Informatie kaartverkoop AZ-uit

Het wordt tijd dat Ajax ook buiten de Johan Cruijff Arena driepunters gaat scoren. Te begonnen zondag bij het uitduel met ADO Den Haag. Dit kan best eens het verschil maken in de strijd om de landstitel. Daarna komt AZ-uit om de hoek kijken.

22 februari 2019 - 17:22
azuit1819car
Helaas kunnen we niet opnieuw met 1000 Ajacieden naar AZ-uit. © De Brouwer

De verkoop voor AZ-uit (17 maart, aftrap 14.30 uur) begint zaterdag, maar voordat we inzoomen op details als de prijs van een kaartje eerst het volgende: Ajax raadt aan om haast te maken met het kopen van een kaartje. Om precies te zijn voor woensdag de 27e.

Waarom? De online ticketshop gaat woensdag offline voor onderhoud en daarna wordt de verkoop wel weer opgepakt, maar je voorkomt liever problemen die dit mogelijk met zich meebrengt. Beter koop je dus uiterlijk dinsdagavond je kaartje!

Duidelijk? Mooi! Dan kunnen we het over aanverwante zaken hebben. Zo zijn er geen 1000 kaartjes beschikbaar, maar ‘gewoon’ 750. Dit heeft ermee te maken dat Ajax vorig jaar extra kaartjes kon krijgen omdat AZ zijn stadion niet wist uit te verkopen. De lege stoeltjes werden toen aan Ajacieden gegund.

Er zijn dit keer echter geen lege stoeltjes, dus valt er ook niets te gunnen. De capaciteit van het uitvak blijft daarom 750. Daar valt verder niets aan te doen, we hebben vorig seizoen een mazzeltje gehad.

Er is bij AZ-uit sprake van een verplichte autocombi, maar je bent verplicht om de auto te delen met minimaal drie Ajacieden. Dit alles vanwege de beperkte ruimte op de parkeerplaats van het Afas Stadion. Een kaartje kost trouwens 19,95 euro.

De verkoop voor voorranghouders duurt als vanouds een week, maar het advies is dus om eerder te kopen. Kaartjes die over zijn, worden zaterdag de 2e ‘verloot’ onder de overige uitkaarthouders. Deze groep heeft het tweede recht.

Die zaterdag kun je je ook aanmelden voor alternatief busvervoer. Er vertrekt een SV Ajax-bus vanaf de Amsterdamse Middenweg, maar vervoer is ook mogelijk vanuit Almere, Den Bosch en Leiden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >