Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar: ‘Laat Real ons maar onderschatten’

Klaas Jan Huntelaar speelde precies tien jaar geleden bij de opponent van woensdagavond. Of hij woensdag een rol speelt is de vraag, maar de routinier kijkt wel uit naar de confrontatie.

13 februari 2019 - 10:10
huntelaar-1200-real
Huntelaar roemt mannetjesputter Tagliafico. © Ajax Images

De spits kwam in La Liga tot acht treffers in twintig wedstrijden, al moet daarbij worden aangetekend dat hij zevenmaal als invaller binnen de lijnen kwam. Zijn verblijf in Spanje was relatief kort en al na een seizoen vertrok hij richting AC Milan.

Huntelaar was bij Real met ploeggenoten Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Arjen Robben, Ruud van Nistelrooij en Royston Drenthe onderdeel van een heuse Hollandse enclave. De spits herinnert zich uit zijn Real-periode vooral het temperament bij het Spaanse publiek.

“Op het veld stonden nuchtere Hollanders, maar het Spaanse publiek, daar was niks nuchters aan. Een enorme hoeveelheid temperament zit daarin,” deelt Huntelaar op de clubwebsite.

De Ajacied kan dat wel waarderen en ziet temperament ook bij Ajax terug bij een aantal ploeggenoten. “Je hebt ook echt wat gepeperde types in een team nodig. En dat hebben we. Nico Tagliafico bijvoorbeeld, is echt een mannetjesputter. Andre Onana heeft ook volop power.”

Toch moeten de Ajacieden het temperament tegen Real ietwat zien te kanaliseren. Liefst vijf spelers staan namelijk ‘op scherp’ en zijn bij een gele prent geschorst voor de return in Madrid. Het gaat om Noussair Mazraoui, Daley Blind, Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Tagliafico.

Het vraagt om een stukje verstand gebruiken, weet Huntelaar ook. “Als je fel bent, moet je oppassen voor kaarten en denk je drie keer na voordat je iets tegen een scheidsrechter zegt.”

Wat Huntelaar van het duel verwacht? Een mooie pot sowieso, blijkt uit zijn woorden. “Saai wordt het niet. Real speelt net als wij graag aanvallend. Ik verwacht een open wedstrijd. Wat het gaat worden? Daar zeg ik niks over. Niet uit bijgeloof, maar ik wil Real niet scherper maken dan ze al zijn. Laat ze ons maar onderschatten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >