Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Frenkie is fit, maar misschien toch niet helemaal...

Als schijn niet bedriegt, staat Frenkie de Jong woensdag ‘gewoon’ aan de aftrap van Ajax - Real Madrid. Erik ten Hag vertelde enthousiast dat Frenkie beschikbaar is. Maar toen volgde toch een kleine slag om de arm, waardoor we er nog niet zeker van durven zijn.

12 februari 2019 - 16:09
ajareafrenkiecar
En nu maar hopen dat Tadic niets heeft verklapt. © Pro Shots

Frenkie verkeert de laatste wedstrijden niet meer in allerbeste vorm. Misschien begon de lijn van zijn niveau wel al voor de winterstop iets te dalen en daar kwam nog fysiek ongemak bovenop.

De dribbelaar heeft wat last van zijn adductoren, oftewel: een groep spieren in het bovenbeen. Meestal is zulk ongemak niet één, twee, drie weg en inderdaad, de pijn speelde tijdens Heracles-uit (1-0) na een uurtje weer op.

“Frenkie is fit en kijkt uit naar de wedstrijd tegen Real Madrid, zoals we er met z’n allen naar uitkijken,” aldus Ten Hag tijdens de eerste minuten van het persmoment. “Het zal hem zeker motiveren om tegen Real Madrid te voetballen, maar dat we zijn allemaal gemotiveerd en lijkt me logisch als je mag aantreden tegen de winnaar van de laatste drie edities.”

En toen gebeurde er iets dat je wellicht opvallend kunt noemen, maar daarvoor moeten we de definitieve basiself afwachten. Er schuift namelijk ook altijd een speler aan om de pers te woord te staan rondom een Europese wedstrijd, in dit geval Dusan Tadic.

Tadic kreeg het woord en sprak ook over Frenkie. “Frenkie is een van onze belangrijkste spelers en we hopen dat hij morgen fit is,” aldus de Serviër, die het hoopgevende deel van de zin daarna nog eens herhaalde.

Tegen het einde van de persco – en tussendoor trouwens ook – ging het opnieuw over Frenkie en toen kwam er weer een ietwat afwijkende tekst over diens fitheid. “Ik verwacht dat Frenkie honderd procent kan geven op de training en volledig fit kan beginnen aan de wedstrijd,” aldus Ten Hag.

Maar de coach kan niet eerder dan op de wedstrijddag de knoop doorhakken. “Ik heb pas zekerheid als ik weet hoe Frenkie reageert op de training.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >