Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyechs Ajaxshirt verschijnt via veldbestormertje op eBay

Zo'n beetje iedereen heeft wel iets over voor een wedstrijdshirt van Hakim Ziyech. Het lijkt erop dat het veldbestormertje tijdens Lille OSC - Ajax (0-2) er ook zo ver denkt of dacht, want het shirt dat Ziyech hem toestopte, verscheen op eBay. De veiling is inmiddels ook alweer stopgezet.

05 december 2019 - 10:29
ebayziyechcar
Het lijkt erop dat dit shirt hele avonturen gaat beleven. © eBay

Het moment waarop Ziyech middenin de wedstrijd een jonge supporter knuffelde die niets liever wilde dan zijn held ontmoeten, ging zo'n beetje de hele wereld over. De spelmaker oogstte lof voor zijn liefdevolle reactie en begeleidde het jochie richting de zijlijn, waar de beveiliging het overnam.

Ziyech beloofde het veldbestormertje zijn shirt en zo gezegd, zo gedaan. Het shirt werd na afloop aan zijn vader gegeven. Je vraagt je af hoe Ziyech de vader van het jochie wist te spotten in het Stade Pierre-Mauroy, maar goed. Het shirt ging mee naar huis, net als het veldbestormertje.

Wat schetste onze verbazing? Het wedstrijdshirt van Ziyech – inclusief witte krijtvlekken die overeenkomen met de foto's – werd te koop aangeboden op eBay. Ongewassen. Bieden vanaf 200 euro graag. Liefst meer, veel meer! En voor meer informatie mocht je contact opnemen.

Je kunt je voorstellen dat de reacties nogal wisselend waren. Als je dan toch het wedstrijdshirt van Ziyech min of meer komt ophalen in de middencirkel is het natuurlijk een beetje raar om zo'n trofee doodleuk op de plaatselijke variant van Marktplaats te zetten.

Maar goed, misschien was er wel een bepaalde, goede aanleiding voor. Hoe het nu verder gaat, weten we eerlijk gezegd niet. De advertentie voor het Ziyech-shirt staat nog altijd op eBay, maar bieden kan niet meer. De veiling is gesloten.

Dit kan twee dingen betekenen: er is veel geld (700 euro?) geboden en een koop gesloten of de vele reacties zorgen ervoor dat de verkoper zich nog eens achter de oren krabt...

Overigens moet Lille zich bij de Uefa komen verantwoorden voor het feit dat de 'bestorming' kon plaatsvinden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >