Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman over staartje 2019: 'Nog een weekje knokken en bovenaan blijven'

Het voetbaljaar 2019 is en blijft hartstikke bijzonder voor Ajax. Ergens kun je aanvoeren dat drie wedstrijden op rij niet scoren ook onwijs bijzonder is en dus volledig in dit jaar past, maar liever hadden we het anders gezien. Joël Veltman erkent stiekem dat Ajax naar de winterstop snakt.

16 december 2019 - 09:43
veltmanazuitcar
Veltman kende een vrij degelijk optreden als rechtsback. © Pro Shots

Het is doorbijten, de tanden moeten op elkaar en boven alles moet de rust bewaard blijven. “Er is niemand die ons hoeft te vertellen dat dit een slechte week is geweest, dat weten we zelf ook wel,” aldus Veltman tegenover Veronica Inside.

Zo'n beetje iedere club krijgt over een geheel seizoen bezien met een dipje te maken en laat dit dan maar de dip van Ajax zijn. We worden er niet vrolijk van, zeker niet, maar drie nederlagen op rij verder is Ajax nog altijd koploper van de eredivisie en actief in de Europa League.

“We moeten nog een wedstrijdje winnen en zorgen dat we op de eerste plek staan,” luidt de reactie van Veltman als hem wordt gevraagd of hij naar de winterstop snakt. “Vermoeidheid speelt een rol, als je ook kijkt naar alle afmeldingen en zieken...”

“Ik heb zaterdag alleen maar boven de wc gehangen, net als Daley Blind die er niet bij was. Ik voelde me in zoverre fit dat ik negentig minuten kon spelen, maar we komen wel wat mannetjes tekort, ja. We hebben blessures, 2019 was een lang jaar, nog een weekje knokken en zorgen dat we bovenaan blijven.”

Veltman week zelf uit naar de rechtsbackpositie waardoor het centrum bij dit gemankeerde Ajax bestond uit Lisandro Martínez en Perr Schuurs. Ondanks alle mutaties deden de Ajacieden het – zeker gelet op de omstandigheden – best naar behoren en een puntje tegen AZ was verdiend geweest.

Het werd echter 1-0 en die tegentreffer kwam voor een groot deel op het conto van Schuurs. De verdediger stond bij een late corner niet op te letten, waarna Myron Boadu zonder het zelf in de gaten te hebben kon uitgroeien tot matchwinnaar. Veltman houdt het diplomatiek. “Perr vulde het prima in, hij bleef rustig aan de bal.”

Veltman predikt sowieso rust. “Het gaat minder dan normaal, maar ik vind het wel mooi hoe de jongens hierop reageren. 'We moeten ervan leren,' hoor je om je heen. We houden onze koppies omhoog en als we volgende week winnen, staan we eerste.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >