Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar voelde zich in uitvak van Lille even geen directeur

Ajax was dit kalenderjaar regelmatig in topvorm, maar ook de supporters hebben zich meermaals van hun beste kant laten zien. Het sprookjesjaar bracht vaak de fanatieke supporter in Edwin van der Sar naar boven, met name tijdens het bezoekje aan het uitvak in Lille.

28 december 2019 - 15:34

Tijdens het eindejaarsinterview met AjaxTV blikt Van der Sar terug op 2019. Als de sterkeeper wordt gevraagd naar mooie momenten van het afgelopen kalenderjaar, benoemt hij ook de steun van de supporters. “De spelers zijn weg, je loopt nog even het veld op om de supporters te bedanken en ziet dan die hunkering en blijdschap bij de fans. Dat zijn de warme dingen van 2019.”

Er zijn momenten waar Van der Sar zichzelf ook een supporter voelt, zoals tijdens de uitwedstrijd tegen Chelsea (4-4). Frustratie nam toen de overhand en de directeur kon zichzelf eventjes niet inhouden. “In Londen was ik boos en gefrustreerd. Toen heb ik mezelf een beetje laten gaan. Normaal ben ik vrij neutraal en kan ik dingen goed scheiden.”

In Lille ruilde Van der Sar zijn directiestoeltje in voor een plekje in het bomvolle uitvak. Met name op die momenten komt de fanatieke supporter bij de algemeen directeur naar boven. “Je voelt de adrenaline als een liedje wordt ingezet, of als je zelf wat mag zingen.”

“Als Hakim Ziyech dan na twee minuten al een doelpunt maakt, ga je gewoon los. Iedereen om je heen staat te juichen en je krijgt bier over je heen. Dat is natuurlijk heel anders dan dat je op je pluche stoeltje bij de directie zit.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >