Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar over Europa League: ‘Grotere plaatje in ogenschouw nemen’

Het Europese avontuur van Ajax nam niet de wending waarop we hadden gehoopt en daar baalt ook Edwin van der Sar van. De algemeen directeur stelt echter wel dat het avontuur nog niet voorbij is, want er kunnen ook zomaar mooie tijden aanbreken in de Europa League.

28 december 2019 - 16:49

“In de Europa League speel je ook mooie wedstrijden,” begint Van der Sar tijdens het eindejaarsinterview met het eigen clubkanaal. “Maar het is natuurlijk wel wat anders dan als je naar Parijs gaat om tegen Paris Saint-Germain te spelen of naar Madrid om tegen Getafe te voetballen.”

Ondanks het behalen van maar liefst tien punten in groep H van de Champions League werd Ajax toch veroordeeld tot het spelen van Europa League. Dat is natuurlijk niet waar we op hadden gehoopt, maar volgens Van der Sar moeten de dingen wel in perspectief worden bekeken.

“Je moet wel het grotere plaatje in ogenschouw nemen. Europees voetbal en het halen van de Europa League-finale, daar moet je heen. Het plezier wat je de supporters geeft naarmate je succes hebt en steeds verder komt in Europa is ook belangrijk.”

Van der Sar wil dat Ajax aanhaakt bij de Europese top en ziet dat de club vooralsnog op koers ligt om die doelstelling te behalen. “Om structureel aan te haken, moet je ieder jaar de kwartfinale van de Champions League of de halve finale van de Europa League kunnen behalen. Dus eigenlijk doen we het volgens schema.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >