Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic ziet verlies als wake-upcall: 'Het lukt niet op 80 procent'

Als Ajax voor het eerst in zo'n twee jaar een thuiswedstrijd verliest, vraag je je af: wat is er aan de hand? Dusan Tadic denkt het te weten. De ploeg was tijdens Willem II-thuis (0-2) al iets te veel bezig met de kraker tegen Valencia en gaf daardoor slechts 80 procent. En dat is in sommige duels niet genoeg...

07 december 2019 - 12:38
ajawil1920tadiccar
Tadic grijpt vertwijfeld naar het hoofd: wat is er gebeurd? © Pro Shots

Dusan, wat is het verhaal van de wedstrijd tegen Willem II?
“Het was niet goed genoeg. Je kunt geen wedstrijden winnen als je op 80 procent speelt. We gingen al niet goed van start en eigenlijk was het de complete eerste helft slecht. We kregen in de tweede helft wel wat kansen, maar we maakten geen doelpunt. Misschien omdat we het ook niet verdienden... Dit is een grote les voor ons. Nogmaals, we kunnen niet op 80 procent spelen.”

Was dat eigenlijk niet al de les van vorige week?
“Ja, dat klopt. Maar misschien realiseer je je dat niet als je een wedstrijd wint. Misschien moet je verliezen om zoiets te realiseren. We hebben vorig seizoen ook een keertje zo'n wedstrijd gehad, ik meen uit tegen Heracles Almelo toen we met 1-0 verloren. We verdienden het geluk niet. De bal wilde er niet in en ging er ook niet in, omdat we het niet verdienden.”

Werd er misschien al iets te veel gedacht aan de wedstrijd tegen Valencia?
“We hadden niet het goede gevoel voor deze wedstrijd. Dat mag niet, want dit was een heel belangrijk duel voor ons. Er wordt al veel over Valencia gezegd en geschreven, terwijl wij ons alleen proberen te focussen op Willem II. Het viel echter op dat we er niet helemaal bij waren. En als je er niet helemaal bij bent, is het niet goed genoeg.”

Wat zijn de gevolgen van deze nederlaag?
“Soms is het goed om een keertje punten te verspelen of zelfs een wedstrijd te verliezen. Want dan laat je het de volgende keer niet meer gebeuren dat er op 80 procent wordt gevoetbald. Ik zie dit als een wake-upcall. We moeten er klaar voor zijn om weer ons beste spel te laten zien.”

Je zegt dat Ajax in de koppies maar voor 80 procent erbij was. Geldt misschien hetzelfde qua fitheid? Er zijn blessures en pijntjes. Hoe fit zijn jullie nog?
“We zijn fit, maar we hebben een heel druk programma gehad met veel wedstrijden. Om de drie dagen moesten we voetballen en dan wordt het in december voor veel spelers altijd een beetje moeilijk. Dan ga je van alles voelen. We moeten nu goed eten en rust pakken. En daarna proberen om deze maand goed af te sluiten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >