Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geen wedstrijd zonder uitpubliek, maar slechts boete voor vuurwerk RKC-uit

We hebben slecht nieuws en we hebben goed nieuws. Laten we beginnen met het slechte nieuws. De KNVB heeft Ajax bestraft voor het vuurwerk dat tijdens RKC-uit (1-2) werd afgestoken in het uitvak, maar dan nu het goede nieuws: er wordt slechts een boete van 15.000 euro opgelegd.

12 december 2019 - 17:07
strafrkccar
De vuurwerkshow in Waalwijk was niet te missen. © Pro Shots

De algehele verwachting was dat Ajax het een uitwedstrijd zonder de steun van supporters moest doen, maar omdat de club de daders stuk voor stuk heeft aangepakt, blijft het bij een boete. Daar zal het hele land ongetwijfeld van alles van vinden, maar zo werkt het nu eenmaal bij de KNVB.

Als andere clubs bij eerdere vergrijpen ook de daders hadden aangewezen, waren er geen vakken op slot gegaan. De voorwaardelijke straf van een uitwedstrijd zonder publiek blijft voor Ajax nog wel een tijdje van kracht, want die dateert van de kampioenswedstrijd tegen De Graafschap (1-4).

De daders komen er trouwens slecht vanaf. Ajax stuurt de rekening door naar de daders en hoe ze het doen, doen ze het, maar er moet dus in totaal 15.000 euro op tafel komen. Los van het verhalen van de boete zijn er ook stadionverboden uitgedeeld. En niet alleen aan de afstekers van de fakkels.

Ajax maakt op zijn digitale thuis duidelijk dat iedereen die in Waalwijk 'bijdroeg' aan het afsteken van vuurwerk wordt bestraft door de club. Je kunt hierbij denken aan het omhooghouden van een spandoek, maar ook het dragen van een bivakmuts of capuchon.

Ajax laat tenslotte weten voorstander te zijn van gecoördineerde sfeeracties. Zodra het echter acties betreft die risico's met zich meebrengen en/of boetes of zelfs lege vakken kunnen opleveren, is de club echter tegen en komt het ook in actie om de daders op te sporen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >