Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ekkelenkamp schiet Jong Ajax naar tweede plek

Jong Ajax heeft via een 2-0-zege op Roda JC beslag gelegd op de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Jurgen Ekkelenkamp was het goudhaantje op sportpark De Toekomst. Hij maakte beide treffers.

10 december 2019 - 05:16
jong-ajax-ekkelenkamp-1200
Op aangeven van Quinten Timber prikt Ekkelenkamp voor de tweede maal raak! © Pro Shots

Was het per se goed wat de Jong Ajacieden lieten zien op de maandagavond? Moah, er ging eigenlijk best veel fout, maar de bezoekers uit Kerkrade waren niet bij machte om het de thuisploeg echt moeilijk te maken.

Sterker nog, de eindstand stond al voor rust op het scorebord. Ryan Gravenberch bezorgde de bal na veertig minuten bij Ekkelenkamp, die de score opende. Quinten Timber stelde dezelfde Ekkelenkamp niet veel later in staat de score te verdubbelen. Het was alweer de elfde treffer van de aanvallende middenvelder, die na rust in de spits opereerde.

Tot een hattrick kwam de goalgetter echter nét niet en dat zou, gezien het soms toch slordige veldspel, ook iets te veel van het goede zijn geweest. Toch viel er op de overwinning niks af te dingen en mag Jong Ajax zich opmaken voor een heuse kraker.

Een kraker? Oh jazeker, want vrijdag staat de spannende uitwedstrijd tegen koploper SC Cambuur op het programma. Bij winst in Leeuwarden naderen de Ajacieden de Friezen tot slechts drie punten, dus dat zijn mooie dingen om naar uit te kijken!

Opstelling Jong Ajax: Scherpen; Van Gelderen, J. Timber, Pierie, Castillo; Eiting, Gravenberch, Ekkelenkamp; Kühn (Bandé), Brobbey (Taylor) en Q. Timber (Mendez).

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >