Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Telstar - Ajax

Ajax gaat woensdagavond op bezoek bij Telstar voor zijn eerste KNVB-bekerwedstrijd van het seizoen. Het Noord-Hollandse onderonsje houdt de gemoederen al een poosje flink bezig in Velsen-Zuid. Hieronder drie dingen die je moet weten richting de aftrap om 18.30 uur.

18 december 2019 - 08:32
jong-ajax-telstar-1200
Traoré won eerder dit seizoen al namens Jong Ajax met 2-3 van Telstar. © Pro Shots

Ten Hag vindt wedstrijd tegen Telstar ‘superbelangrijk’
De spelersbus van Ajax levert de spelers en technische staf woensdagavond af bij het Rabobank IJmond Stadion, in de volksmond beter bekend als Sportpark Schoonenberg. Dat de wedstrijd er leeft, werd al duidelijk bij de kaartverkoop. Dat ging heerlijk oldskool. In alle vroegte stonden er dikke rijen bij het knusse stadionnetje. 

Erik ten Hag neemt de wedstrijd tegen de nummer 11 van de Keuken Kampioen Divisie ontzettend serieus, zeker na drie nederlagen op rij. “Dit is niet de standaard van Ajax, laat dat duidelijk zijn. Als je drie keer op rij niet wint, dan is het niet goed. We hebben ons in Telstar verdiept en weten genoeg om er een plan tegenover te zetten.”

De trainer wilde tegenover het eigen clubkanaal echter niks kwijt over dat plan. “Nee, we gaan de tegenstander niet wijzer maken dan ze zijn. De wedstrijd tegen Telstar is superbelangrijk, want we willen voor elke titel gaan.”

Sterk Ajax aan de aftrap?
Ten Hag is dus duidelijk. Het bekertreffen tegen Telstar neemt Ajax serieus en spelers sparen zal op een enkele positie misschien best gebeuren, maar van spelers écht rust geven zal ook geen sprake zijn, zo lijken we op te kunnen maken uit de woorden van de trainer.

“Nee, dat kan dus niet, want we hebben al niet zo veel spelers tot onze beschikking,” aldus Ten Hag “We moeten kijken wie er fit zijn en daaruit stellen we een goed elftal samen. Het is pleisters plakken, maar we doen er alles aan zo veel mogelijk spelers weer aan boord te krijgen. Een resultaat in Velsen-Zuid is vereist.”

Quincy Promes, David Neres, Zakaria Labyad en Daley Blind zijn sowieso niet van de partij en het is nog even afwachten hoe okselfris mannen als Nico Tagliafico en Hakim Ziyech zijn.

Het is niet ondenkbaar dat de trainer op sommige posities toch verrast. Misschien dat Carel Eiting of Ryan Gravenberch de mogelijkheid krijgen zich te laten zien? Of Lassina Traoré? Of misschien zien we Sontje Hansen zelfs wel een rol spelen. De zeventienjarige jongeling scoorde afgelopen weekend tijdens zijn profdebuut tegen Cambuur en trainde dinsdag met een stralend gezicht mee met de A-selectie.

Ware stormloop op kaartjes
Dat de bekerwedstrijd van Telstar tegen Ajax een publiekstrekker zou worden, dat was niet zo verwonderlijk. Iedereen wilde erbij zijn en dus moesten ‘De Witte Leeuwen’ een heus verkoopschema in elkaar knutselen om iedereen zo eerlijk mogelijk te bedienen.

Het stadion van Telstar kan 3625 supporters herbergen, maar er is een extra tribune geplaatst om meer mensen de gelegenheid te geven om naar Ajax, eh… Telstar te komen kijken. Wie sowieso naar Ajax komen kijken zijn de 350 Ajacieden in het uitvakje van de Velsenaren.

Natuurlijk kregen de meest trouwe Telstarsupporters voorrang bij de verkoop. De seizoenkaarthouders mochten als eerst een ticket aanschaffen. Daarna waren voetballiefhebbers aan de beurt die dit seizoen in elk geval al eens een kaartje hadden gekocht voor een wedstrijd van Telstar.

Vervolgens kregen de inwoners van de IJmond de kans hun slag te slaan, oftewel bewoners uit de gemeenten Velsen, Beverwijk en Heemskerk. Een enorme rij mensen stond eind november in alle vroegte voor de stadionpoort. ID-bewijs en alles mee, om te kunnen aantonen dat ze écht een inwoner van de IJmond waren. De club deelde ondertussen koffie uit, maar natuurlijk kwam lang niet iedereen aan de beurt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >