Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Boze Ten Hag ziet spelprincipes niet terug: 'Dit was onder de grens'

Erik ten Hag had geen goed woord over voor de wanprestatie van zijn spelers na de 2-0-zeperd op eigen veld tegen Willem II. “Dit mag niet gebeuren.”

07 december 2019 - 09:19
hag1920ajawilcar
Ten Hag probeerde Ajax aan de praat te krijgen, maar dat mislukte. © Pro Shots

Geen tempo, een slechte veldbezetting, geen snelheid, een slechte restverdediging en slecht druk zetten. Wat ging er eigenlijk wel goed aan Ajaxzijde? Al vanaf het eerste fluitsignaal viel op dat de trainer druk stond te gebaren vanuit zijn coachvak.

“Omdat de afspraken niet werden nagekomen,” aldus de zichtbaar geïrriteerde en ook wel wat machteloos ogende oefenmeester. “We negeerden de principes van het voetbal en hoe Ajax die hanteert.”

Op de sportief dramatisch verlopen avond viel desondanks een klein complimentje uit Ten Hags mond op te tekenen. “De supporters gaven de spelers aan het einde zelfs nog een applaus. Ze gingen achter de ploeg staan. Dat is te waarderen, maar verder was dit heel teleurstellend.”

Dat de kraker tegen Valencia zijn schaduw vooruit werpt, mag volgens de trainer geen rol spelen. “We hebben gewoon niet de prestatie geleverd die we moeten leveren. Dit was onder de grens. Het lag aan onszelf en mag niet gebeuren. We weten dat het anders moet, dienen nu onze rug te rechten en op naar dinsdag,” strooide hij wat bekende trainersbegrippen.

Of de geblesseerde Quincy Promes de afsluitende groepswedstrijd tegen Valencia haalt, is nog de vraag. De aanvaller ontbrak in de selectie tegen Willem II en Ten Hag kon of wilde er aan het eind van de persconferentie weinig over zeggen. “Dat bekijken we van dat tot dag.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >