Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bloedchagrijnige Blind denkt nog niet aan glorie in Europa League

Daley Blind ging er nog net niet op een bankje bij liggen. Maar hij hield zichzelf en Ajax, terwijl hij nog nazweette van Ajax - Valencia (0-1), een spiegel voor. Waar ging het fout in deze groepsfase en tijdens de afsluitende groepswedstrijd specifiek? Vragen waren in feite overbodig, daarom dit monoloogje.

11 december 2019 - 13:42
blindnavalenciacar
Blind was in de tweede helft duizelig, maar kon wel verder. © Pro Shots

“Dit is een ongelooflijke domper. Ik denk dat wij als team, als Ajax, meer hadden verdiend in de Champions League. We hebben tien punten gepakt, de meeste wedstrijden gedomineerd en ook in de meeste duels goed voetbal laten zien. Daarom vind ik dat we thuishoren in de Champions League en het verdienden om door te gaan.”

“We hebben het in Londen verspeeld, maar ook hier... We moeten kritisch zijn op onszelf en ook naar onszelf kijken, maar qua arbitrage was het geluk niet altijd aan onze zijde. We hebben tegen Valencia gedomineerd als team. Dat lukt niet als je uit vorm bent. De eerste helft speelden we vrij redelijk, in de tweede helft hebben we gespeeld zoals we kunnen en willen, in hoog tempo en door druk te zetten. We kregen veel mogelijkheden op kansen, maar tot echt grote kansen kwam het niet.”

“Misschien liet Valencia die dominantie enigszins toe, maar ik denk dat ze op een gegeven moment niet heel comfortabel meer waren met die 0-1. Ik denk dat er slechts weinig ploegen Valencia zo in bedwang kunnen houden als wij in de tweede helft hebben gedaan. Als je ziet hoe blij clubs zijn als ze van ons winnen, hebben we onze status zeker omhoog gekrikt, maar daar kopen we nu niets voor.”

“Het mooie van alle wedstrijden die elkaar snel opvolgen is dat er alweer een mooie wedstrijd staat te wachten. We moeten zondag opnieuw aan de bak. Het seizoen is nog niet voorbij en ik vind het nu moeilijk om te zeggen, maar als het straks zo ver is, gaan we uiteindelijk strijden in de Europa League.”

“Iedere beker is fijn om te winnen en als je in de Europa League verder en verder komt, is dat ook fantastisch. Maar als ik dat nu zo zeg, ben ik wel een klein beetje politiek correct. Ik vind dat wij een rol in de Champions League verdienen. Ik ben echt bloedchagrijnig.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >