Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blessures voorhoede geen reden voor paniek Ten Hag

En wéér kreeg Ajax er een blessure in de frontlinie bij. Quincy Promes liet zich tegen FC Twente in de eerste helft vervangen vanwege een kuitblessure.

01 december 2019 - 15:33
Promes_blessures
Een zorgelijke blik bij Promes, die uitviel met een kuitblessure. © Pro Shots

Met David Neres (meniscus) en Zakaria Labyad (knie) in de lappenmand kan Ajax zich eigenlijk geen extra afwezigen in de frontlinie permitteren. De Marokkaan viel in Lille met een zorgelijke blik uit. Hoewel Ten Hag de blessure van zijn aanvaller niet specifiek benoemde, liet hij wel weten dat het er zorgelijk uitziet. “Het is wel duidelijk dat hij dit kalenderjaar niet meer in actie komt en waarschijnlijk ook een langere tijd na de winterstop ook niet.”

Het uitstappen van Promes, na een klein half uurtje, was op verzoek van de speler zelf. Zoals vaak het geval bleek de nabeschouwing een te vroeg moment om specifiek te diagnosticeren. “Het is zijn kuit, maar verder is het nog onduidelijk", aldus de trainer in Enschede.

Met de terugkeer van David Neres direct of vlak na de winterstop is er bij Ten Hag nog geen reden tot een noodzakelijke aanvallende versterking van buiten. Hoewel de oefenmeester het uiteraard ook niet uitsloot. “Er zijn meerdere opties. We geven Noa nu ook de kans. Uiteindelijk gaat het om kwaliteit. Ik kan er nu geen antwoord op geven,” hield hij een slag om de arm tegenover het journaille.   

 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >