Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Amsterdammer Blind blij met Halsema na huldiging op Museumplein

Daley Blind heeft genoten van de huldiging na het behalen van de 34ste landstitel. Als Amsterdammer vindt hij het mooi dat het kampioenschap niet in het Arenapark, maar op het Museumplein werd gevierd. Burgemeester Femke Halsema maakte dat na vijf jaar weer mogelijk en daar is de verdediger meer dan blij mee.

28 december 2019 - 12:59
2019-05-16-Huldiging-Ajax-Museumplein-293
Volgend jaar weer, Daley?! © Ajax Images

In gesprek met Het Parool vertelt Blind vol trots over zijn favoriete dingen aan Amsterdam. De Ajacied is geboren in Oost, groeide met Ajax op in Diemen-Noord en woont momenteel met zijn gezin in Zuid. “Die Amsterdamse bluf en positieve arrogantie leer je dan snel. Door Ajax voel ik mij wel echt het meest Amsterdammer. Het wapen van de stad staat zelfs op mijn voetbalschoenen.”

Naast zaken als lekkerste broodje, favoriete Amsterdammer en lelijkste straat, wordt Blind ook gevraagd naar zijn mooiste herinnering in Amsterdam. “Dan kom ik al heel snel bij de kampioenschappen met Ajax uit. Het mooiste moment was dat we met de bus door Amsterdam reden, de mensen uit de kroegen kwamen en de straat op liepen. Dat zijn mooie dingen om te zien, hoe iedereen zo’n kampioenschap beleeft.”

Ook dit kalenderjaar maakte Blind weer een fantastisch kampioensfeest mee. Deze keer niet in het Arenapark, maar als vanouds op het Museumplein. “Ik vind het mooi dat Halsema dat mogelijk heeft gemaakt. Het Museumplein heeft veel meer sfeer dan een parkeerplaats achter de Arena.”

De huldiging op het Museumplein was een groot succes en op enkele kleine vergrijpen na hebben duizenden Ajaxsupporters er een groot feest van gemaakt. Als het aan Blind ligt, dan wordt er volgend jaar weer een kampioensfeestje op het Museumplein gevierd. “Of we er in 2020 weer staan? Ik hoop het. We doen er in ieder geval ons best voor.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >