Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax voor Telstar een lot uit de loterij

Terwijl Ajax zich richting winterstop sleept, maakt Telstar zich op voor een een heerlijk avondje op het eigen Sportpark Schoonenberg. In Velsen-Zuid hebben ze superveel zin in het bezoek uit de hoofdstad.

18 december 2019 - 10:19
jonker-1200
Kühn eerder dit jaar namens Jong Ajax in de achtervolging op Telstar-speler Berenstein. © Pro Shots

Telstar-trainer Andries Jonker noemt de koppeling aan Ajax in het Algemeen Dagblad een ‘lot uit de loterij’, alleen is de vraag nog even of het ook een winnend lot blijkt. Jonker ziet echter mogelijkheden voor zijn manschappen en hoopt het pleisterplakkende Ajax aan een heuse winterdepressie te helpen.

“Echt het allerlaatste waar je als Ajax zin in hebt, is spelen tegen Telstar op een woensdagavond, in een ministadionnetje op een kunstgrasveld. Het is een wedstrijd die je alleen maar kunt verliezen. En als het 0-8 wordt, dan maakt het eigenlijk nog niks uit,” aldus Jonker.

Het klopt dat Sportpark Schoonenberg na pak ‘m beet Mestalla en Stamford Bridge even schakelen is, maar er zal Ajax toch veel aan gelegen zijn een resultaat te boeken. Erik ten Hag liet zelfs optekenen dat hij het treffen ‘superbelangrijk’ vindt. En dat is het gewoon ook. Er is geen enkele reden om Telstar-uit niet serieus te nemen, zeker niet als je drie keer op rij hebt verloren.

Daarbij kan het zijn dat Ten Hag zich noodgedwongen genoodzaakt ziet spelers in te zetten die maar wat graag willen laten zien wat ze in hun mars hebben. Daarbij kun je denken aan gasten als Carel Eiting, Razvan Marin, Jurgen Ekkelenkamp, Noa Lang, Lassina Traoré en Ryan Gravenberch.

Voor Telstar is het bekertreffen om meerdere reden goed nieuws. Sportief is het fantastisch om je te kunnen meten met de landskampoen en bekerwinnaar, maar ook financieel legt het de club geen windeieren.

Jonker: “Met deze wedstrijd hopen we het begrotingstekort te dichter. Je moet het zo zien: de spelersgroep kost in totaal, inclusief werkgeverslasten, zeven ton. Daar voetballen hier zesentwintig mensen voor. Er loopt een speler rond die op jaarbasis 1296 euro verdient. En die is hier elke dag. Als je er zo over nadenkt, dan hebben we natuurlijk niks in te brengen tegen Ajax.

De wedstrijd op het stijf uitverkochte Schoonenberg begint om 18.30 uur.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >