Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Ajax hapert ook tegen AZ en raakt buffer kwijt...

Pfoe, de tanden moeten op elkaar tijdens de laatste dagen van 2019. Het o zo mooie Ajaxjaar duurt net twee weken te lang als we naar de ranglijst kijken. We moeten weer een blik over de schouder werpen, want de Ajacieden moeten AZ naast zich dulden. Dit is het gevolg van een 1-0-nederlaag in Alkmaar.

15 december 2019 - 22:37
openerfotoverslag1920azajacar
De topper in Alkmaar draait voor Ajax uit op allemaal net niet... © Pro Shots

Wie de opstelling bekeek, voelde de moed misschien in zijn schoenen zakken. Maar als je plussen en minnen bij elkaar optelde, voetbalde Ajax gezien de omstandigheden nog niet eens zo slecht. Of misschien zelfs best wel aardig. Bedenk dat dit de topper op de Nederlandse velden was.

AZ werd flink opgehemeld en we waren benieuwd of dat terecht was. En ja, natuurlijk was dat terecht. Maar ook de thuisploeg had 'het' niet bepaald. En net toen je durfde te denken aan een positief resultaat voor Ajax – een gelijkspelletje was prima – ging het alsnog mis...

Op één of andere manier slaagt Ajax er maar niet om een wedstrijd te killen en het leergeld werd in Alkmaar duur betaald. De tweede nederlaag in twee speelronden tijd en flink de pest erin... Ja, er zijn verklaringen. Maar van verliezen wordt niemand vrolijk, zeker een Ajacied niet.

Laten we hopen dat er spoedig goede berichten komen uit de ziekenboeg. Laten we hopen op goede uitslagen voor Daley Blind. En dan nog een keertje de schouders eronder tegen ADO Den Haag voordat club en supporters in 2020 weer fris en fruitig op jacht gaan naar de landstitel. Toch?!

De foto's zijn van De Brouwer en Pro Shots.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >